Tisztelt Olvasó!

Az elmúlt évek tapasztalatai ösztönöztek arra, hogy életre hívjak egy olyan blogot, ami atombiztos szakmai tényekre és információkra támaszkodik.

Különösen azért fontos ez számomra, mert világunk sokszor tények nélküli információkra alapoz. Mérnökként a tisztánlátásban és a tudományos szempontból minden alapot nélkülöző - mégis népszerű - zöld mítoszokkal kapcsolatban kívánok segítséget nyújtani olyan emberek számára, akik nyitottak a szakmailag megalapozott tudományos gondolkodásra. 

Érthetően, tisztán és tényszerűen szeretném bemutatni, merre halad a világ, miért fontos az egyes áramtermelési módok valós, szakmai és nem érzelmi alapú megítélése.  Bízom benne, hogy a blogom üzeneteit nagyon sokan meg fogják érteni annak érdekében, hogy közösen, együtt gondolkodva lehetőség nyíljon az előremutató, értelmes szakmai beszélgetésekre. Szeretnék azoknak az érdeklődőknek is tényekre, adatokra alapozott információt nyújtani, akik úgy érzik, nincsenek otthon az energetika világában. 

Igen, nem titkolom, hogy szakmailag átgondoltan támogatom az atomenergiát. Olyan emberként, aki hisz abban, hogy nem szabad az atomenergia és a megújuló energiák között kizárólagosságot megfogalmazni, hiszen mind a két energiatermelési módnak megvannak a sajátos előnyei egy ország energiamixében. Magyarország nincs és nem is lesz olyan energetikai helyzetben, hogy bármilyen energiatermelési módról egyszerűen lemondjon. A két új paksi blokk mellett továbbra is szükség lesz a megújuló energiaforrások fejlesztésére és más erőművek építésére is. 

Számomra van zöld és atombiztos atomenergiát tartalmazó jövő, amely nem tesz bennünket energetikailag kiszolgáltatottá, megfelel az ellátásbiztonsági, klímavédelmi és versenyképességi céloknak is.

 

Tisztelettel,

Hárfás Zsolt, az atombiztos

E-mail: atombiztos.hu@gmail.com

 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?