Lendületben az atomenergia

2018.07.25.
Az atomenergia ellenzői megpróbálják elhitetni az emberekkel, hogy a fejlett országok lemondanak az atomenergiáról, vége az atomkorszaknak, hiszen nem éri meg atomerőműveket építeni a világban és az atomenergia 10-15 éven belül eltűnik az energiamixből. A zöld univerzumon kívüli világ azonban egészen mást mutat.
Címkék: Makacs tények

Atom kicsiben és egész kicsiben

2018.07.23.
Az atomenergiával kapcsolatban általában a nagy egységteljesítményű atomerőművi blokkok jutnak először az eszünkbe, pedig vannak más, nagyon érdekes alkalmazások is.
Címkék: Makacs tények

Elsőrendű a nukleáris biztonság

2018.07.09.
A világ egyes országai folyamatos kihívásokkal szembesülnek a villamosenergia-termelést tekintetve, hiszen egyszerre kell megfelelni az ellátásbiztonsági, a versenyképességi és a klímavédelmi követelményeknek is. Ez egyáltalán nem könnyű feladat.
Címkék: Makacs tények

Atommal a klímavédelemért

2018.07.02.
„Egyértelmű, hogy a világ számtalan részén azért építenek atomerőművet, hogy a klímavédelmi célkitűzéseket ki tudjuk elégíteni” – hangsúlyozta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter.
Címkék: Makacs tények

Áramra szünet nélkül szükség van

2018.06.19.
A MAVIR adatai szerint a 2016. év végi 8576 MW beépített kapacitásból 2032 végére várhatóan csak 4501 MW teljesítőképesség marad meg a hazai villamosenergia-termelés szolgálatában. Ez is azt jelzi, hogy létszükség új hazai erőművi kapacitások építése!
Címkék: Makacs tények

Valerij Limarenko: Lehetőségek és kihívások

2018.06.18.
2017 végén az Atomsztrojekszport (ASZE), a Roszatom orosz állami atomenergetikai vállalathoz tartozó mérnöki cégcsoport megrendelésállománya meghaladta a 92 milliárd USA dollárt – mondta el a Ria Novosztyi hírügynökségnek Valerij Limarenko, az ASZE elnöke.
Címkék: Makacs tények

Atomóriások összefogása – globális partnerség

2018.06.08.
Oroszország és Kína alighanem történelmet írt 2018. június 8-án. A két ország első számú vezetője által aláírt nukleáris együttműködési megállapodások meghatározzák az atomenergetika fejlesztéseinek irányát. A két nagyhatalom békés célú atomenergetikai stratégiai együttműködése a globális partnerség sikerét is példázza.
Címkék: Makacs tények

Német energetikai nonszensz

2018.05.02.
Az új kormány programjában – nem meglepő módon – Angela Merkel a megújuló energiaforrások mindenhatóságát hirdeti. Ugyanakkor jótékony homályban hagyja, hogy miként gondolja kivitelezhetőnek a nagy bűvészmutatványt, amellyel a jelenlegi több mint 60 százalékos atom-, gáz- és szén részarányt hasonló arányban megújulókkal helyettesítenék. A dolgok mai állása szerint ez teljes nonszensz.
Címkék: Makacs tények

Orosz úszó atomerőmű a globális klímavédelemért

2018.04.29.
Tegnap a szentpétervári Balti Hajógyárból kivontatták a világ első, Lomonoszov akadémikusról elnevezett, úszó atomerőművi blokkját, amelynek végső állomáshelye Oroszország északkeleti részén, Csukcsföldön, Pevek városában lesz. Itt a hálózatra kapcsolás után úszó atomerőműként működik majd.
Címkék: Makacs tények

Nincs mese, erőműveket kell építeni

2018.04.16.
Helyzetértékelés és jövőkép a hazai villamosenergia-rendszerben lévő erőművek várható teljesítőképességének nagymértékű csökkenéséről, a szükséges új erőművi kapacitások építéséről, valamint a jövőbeli villamosenergia-igények várható alakulásáról.
Címkék: Makacs tények

Ezeket a cikkeket olvastad már?