Kocsis-Cake: „a megújuló energiával az a baj, hogy nem mindig süt a nap, és nem mindig fúj a szél…”

2020.02.18.
Múlt héten az M1 Ma este című műsorának szakértő vendége voltam, majd ugyanitt Kocsis-Cake Olivióval, a Párbeszéd Magyarországért párt országgyűlési képviselőjével is az energetikát érintő kérdéseket vitatta meg Gulyás István műsorvezető.
Címkék: Atomszőke

Zöldblabla - energetikai ügyek

2019.10.15.
Néhány nappal ezelőtt Perger András, a Greenpeace klíma- és energiakampány-felelőse, aki szintén az atomerőművek ellen kampányol, ismételten arról tett tanúbizonyságot, hogy energetikai ügyekben alapvető dolgokkal nincs tisztában.
Címkék: Atomszőke

Az egyetlen mércét a makacs tények jelentik

2019.08.07.
Szél Bernadett képviselő asszony cikkemre írt válasza arról tanúskodik, találva érzi magát, mint az egyszeri tolvaj, aki úgy lepleződött le, hogy a fejéhez kapott, amikor a tömegben valaki elkiáltotta magát, hogy ég a tolvaj sapkája.
Címkék: Atomszőke

Napszúrást kapott az ellenzék

2019.07.29.
A németországi energiaforradalom csúfos bukása intő példa más országoknak is.
Címkék: Atomszőke

Összeomlás és áramszünetek helyett

2019.07.12.
Ungár Péter írásomra küldött válasza arra késztet, hogy mérnökként újra szembesítsem a képviselő urat és pártját azokkal a makacs tényekkel, amelyek miatt megkerülhetetlen az atomenergia növekvő arányú hazai és külföldi használata.
Címkék: Atomszőke

A Munkácsy-univerzum találkozása a rögvalósággal

Két héttel ezelőtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Magyar Energetikai Társaság Ifjúsági Tagozata Atom és/vagy megújuló? címmel vitaestet tartott. Prof. Dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár és Dr. Munkácsy Béla, az ELTE Környezet- és Tájföldrajz Tanszékének adjunktusa mondta el a véleményét az atomenergiával és a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban.
Címkék: Atomszőke

Greenpeace akció a Balti-tengeren

2018.05.04.
Egy orosz hajó a svéd parti őrség és a dán haditengerészet közreműködésével megakadályozta, hogy a dániai Bornholm közelében veszélyes közelségbe kerüljön a Lomonoszov Akadémikus úszó atomerőművi blokkhoz a Beluga-2 elnevezésű hajó, fedélzetén a Greenpeace aktivistáival.
Címkék: Atomszőke

Egy zöld szervezet és a felhős német időjárás

2018.04.05.
Miután összefüggésekből önkényesen kiragadott számokról van szó, egyszerűbben fogalmazva: szokásuk szerint az almát a körtével sikerült összehasonlítaniuk.

Ezeket a cikkeket olvastad már?