TVEL üzemanyag a cseh Nukleáris Kutatóintézet Řež reaktorának

2020.03.22.
A TVEL nukleáris üzemanyag szállításáról szóló szerződést kötött a csehországi Nukleáris Kutatóintézet, a Řež LVR-15-ös kísérleti reaktora számára. A szerződés szerint 2020-ban a TVEL látja el üzemanyaggal a reaktort, továbbá megteremti a kereteket ahhoz, hogy a cseh fél megrendelése alapján az elkövetkező években is biztosított legyen a reaktor üzemanyag-ellátása.
Címkék: Atomkörkép

A Roszatom vezérigazgatója felkereste a bangladesi atomerőmű építési területét

2020.03.18.
Alekszej Lihacsov, a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatója a Bangladesi Népköztársaságban tett látogatása során 2020. március 17-én Dakkában találkozott Sheikh Hasinával, Banglades miniszterelnökével.
Címkék: Atomkörkép

A Belojarszki Atomerőmű tisztán MOX-üzemanyagot használ

2020.01.29.
A Belojarszki Atomerőmű BN-800-as gyorsneutronos reaktorában először alkalmaznak tisztán MOX-üzemanyagot.
Címkék: Atomkörkép

Az ellenzék az ország érdekeivel is hadilábon áll

2020.01.23.
Ma már nemzetközileg elfogadott tény, hogy a klímaváltozás az ember és a környezet jövőjére is súlyos fenyegetést jelent, ezért e probléma megoldásában alapvetően fontos szerepet tölt be az atomenergetika. A hazai atomellenes pártok és politikusaik azonban a mai napig nem vesznek erről tudomást, és megpróbálják módszeresen félrevezetni a közvéleményt, valótlanságokat állítva a klímabarát atomenergiáról és a Paks II projektről.
Címkék: Atomkörkép

A Tianvani Atomerőmű az orosz és a kínai atomipari szakemberek professzionalizmusának bizonyítéka

2020.01.20.
A Tianvani Atomerőmű Oroszország és Kína legnagyobb közös atomenergetikai projektje. Az erőműben jelenleg négy VVER-1000-es típusú blokk üzemel. Az első és a második blokk indítása 2007-ben történt, a harmadik és a negyedik blokk pedig 2018-ban állt kereskedelmi üzembe.
Címkék: Atomkörkép

Elfogadta a nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát a kormány

2020.01.15.
Egy villamosenergia-fogyasztónak éjjel-nappal, télen-nyáron szüksége van villamos energiára.
Címkék: Atomkörkép

A Roszatom a logisztikában is előrelép

2019.12.04.
A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern kisebbségi részesedést szerzett a Delo logisztikai vállalatcsoportban (az egyik legnagyobb orosz logisztikai vállalatcsoport).
Címkék: Atomkörkép

A bolygó jövője a tét

2019.12.03.
Európában a közvéleményt mind jobban aggasztja az éghajlatváltozás, ami kézzelfogható közelségbe került az egyre szélsőségesebb időjárási jelenségek sokasodásával. Ami néhány évtizede még anomáliának számított, ma már a mindennapjaink része. Az emberek kezdik a saját bőrükön érezni, mekkora tétje van annak, hogy az átlaghőmérséklet növekedését másfél fok alatt tudjuk megállítani.
Címkék: Atomkörkép

Hamis zöld próféciák és a rögvalóság

2019.11.12.
Az atomerőművek, különösen a Paks II. Atomerőmű ellenzőinek eszmefuttatásairól a klasszikussá vált vicc jut eszembe: igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak? – A hír igaz csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, és nem Moszkvában, hanem a Moszkva téren.
Címkék: Atomkörkép

Fókuszban a Paks II. Atomerőmű megvalósítása

2019.11.06.
A magyarországi villamosenergia-rendszer folyamatos kihívásokkal szembesül, hiszen évről évre növekvő villamosenergia-fogyasztással, újabb és újabb téli és nyári rendszerterhelési csúcsokkal találkozhatunk, miközben a hazai erőműpark folyamatos öregszik.
Címkék: Atomkörkép

Ezeket a cikkeket olvastad már?