Kártérítést fizetnek az RWE és a Vattenfall részére atomerőműveik leállítása miatt

2018.07.13.
A német parlament felsőháza, a Bundesrat a nyári szabadság előtti utolsó ülésén jóváhagyta a Szövetségi Alkotmánybíróság még 2016 végén meghozott, a kártérítés kifizetésére vonatkozó döntését.
Címkék: Atomkörkép

Az uniós bíróság helybenhagyta a Hinkley Point atomerőmű támogatását

2018.07.12.
Az MTI hírei szerint az Európai Unió Bírósága helybenhagyja az Európai Bizottság azon határozatát, amely jóváhagyta, hogy az Egyesült Királyság támogatást nyújtson a Hinkley Point C nevű atomerőmű építéshez.
Címkék: Atomkörkép

A Los Alamos-i nukleáris kutatólaboratórium azonnal leszedi a drónokat

2018.07.12.
Az amerikai Los Alamos-i nukleáris kutatólaboratóriumban drónvédelmi rendszert létesítettek az intézet körüli, pilóta nélküli repülőeszközök számára kijelölt tilalmi zóna védelmére.
Címkék: Atomkörkép

A Ruppuri Atomerőmű második blokkja megkapta az építési engedélyt

2018.07.10.
2018. július 8-án a Bangladesi Atomenergia Hivatal, a BAERA megadta az engedélyt a megrendelő Bangladesi Atomenergia Bizottságnak (BAEC) a Ruppuri Atomerőmű 2-es blokkjának orosz technológiával történő tervezésére és kivitelezésére.
Címkék: Atomkörkép

A japán kormány az atomenergetika részarányát 20-22 százalékra készül növelni 2030-ig

2018.07.06.
A japán kormány első ízben jelölte meg a nemzeti energetikai stratégiában, hogy a távol-keleti szigetországban 20-22 százalékra kívánja növelni a villamosenergia-termelésen belül az atomenergetika részarányát 2030-ig.
Címkék: Atomkörkép

Atomerőművi technológiák kapcsolódása

2018.07.04.
2018 június végén a globális atomipar újabb „áttöréseket” ért el. A világ első francia, EPR típusú atomerőművi blokkja, meglepő módon nem Európában, hanem Kínában kezdte meg a működését.
Címkék: Atomkörkép

Új kompozit anyag atomreaktorokhoz

A nyizsnyij-novgorodi tudósok olyan kerámiakompozit anyagot hoztak létre, amelyet akár atomreaktorok esetében is használhatnak.
Címkék: Atomkörkép

A környezetvédők ostoba háborúja az atomenergia ellen

2018.06.29.
Amerika legnagyobb környezetvédelmi csoportjai ritkán vagy egyáltalán nem beszélnek arról, milyen haszonnal jár az atomenergia a klímaváltozásban. Hogy miért nem? Mert anyagilag nem érdekeltek ebben.
Címkék: Atomkörkép

A NAÜ-projekt ütemtervet fejleszt a jövő atomerőművei számára

2018.06.27.
A nukleáris energiarendszerek komplex fizikai és intézményi infrastruktúrái könnyedén átívelnek több emberöltőt is. A NAÜ által kifejlesztett új eszköz megkönnyíti a tervezést és a fejlesztést.
Címkék: Atomkörkép

A NAÜ betegségeket terjesztő szúnyogok elleni drónt tesztelt

2018.06.25.
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) sikeresen tesztelték azokat a drónokat, amelyek steril szúnyogokat szórnak.
Címkék: Atomkörkép

Ezeket a cikkeket olvastad már?