Európa klímacéljainak teljesítésében az atomenergia segít

A Foratom, az európai atomenergia-ipar hangja arra szólította fel az Európai Bizottságot és más európai uniós intézményeket, hogy ismerjék el és jutalmazzák az atomenergia hosszú távú alkalmazását (LTO), belátva annak szerepét a hosszú távra szóló európai klímacélok kapcsán – hangzott el nemrég Brüsszelben.
Címkék: Atomkörkép

A nukleáris orvostudomány fejlesztése nemzetközi együttműködéssel

A dokumentumot a BRICS tagországok csúcstalálkozójának „oldalvizén” írták alá, amelyet 2018. július 25-27-e között tartottak Johannesburgban. Az együttműködés fő területei a nukleáris gyógyászat, különösen a rák diagnózisa és kezelése Afrikában és más kontinenseken.
Címkék: Atomkörkép

Idahói Nemzeti Laboratórium - új, toleráns fűtőanyagot teszteltek

2018.07.19.
Az Amerikai Egyesült Államok nukleáris ipara mérföldkőhöz érkezett, ugyanis új és továbbfejlesztett fűtőanyagot hozott létre a jelenlegi reaktorpark számára.
Címkék: Atomkörkép

A Ruppuri Atomerőmű építési területén beöntötték az első betont

2018.07.16.
A Ruppuri Atomerőmű építési területén beöntötték az első betont a második blokk reaktorépületének alaplemezébe.
Címkék: Atomkörkép

Kell-e tartani az atomenergetika Elon Muskjától?

2018.07.16.
Az atomenergia jövőjét jelentősen befolyásolja a kis teljesítményű reaktorok, az ITER fúziós reaktor, illetve a negyedik generációs reaktorok fejlesztése.
Címkék: Atomkörkép

Kártérítést fizetnek az RWE és a Vattenfall részére atomerőműveik leállítása miatt

2018.07.13.
A német parlament felsőháza, a Bundesrat a nyári szabadság előtti utolsó ülésén jóváhagyta a Szövetségi Alkotmánybíróság még 2016 végén meghozott, a kártérítés kifizetésére vonatkozó döntését.
Címkék: Atomkörkép

Az uniós bíróság helybenhagyta a Hinkley Point atomerőmű támogatását

2018.07.12.
Az MTI hírei szerint az Európai Unió Bírósága helybenhagyja az Európai Bizottság azon határozatát, amely jóváhagyta, hogy az Egyesült Királyság támogatást nyújtson a Hinkley Point C nevű atomerőmű építéshez.
Címkék: Atomkörkép

A Los Alamos-i nukleáris kutatólaboratórium azonnal leszedi a drónokat

2018.07.12.
Az amerikai Los Alamos-i nukleáris kutatólaboratóriumban drónvédelmi rendszert létesítettek az intézet körüli, pilóta nélküli repülőeszközök számára kijelölt tilalmi zóna védelmére.
Címkék: Atomkörkép

A Ruppuri Atomerőmű második blokkja megkapta az építési engedélyt

2018.07.10.
2018. július 8-án a Bangladesi Atomenergia Hivatal, a BAERA megadta az engedélyt a megrendelő Bangladesi Atomenergia Bizottságnak (BAEC) a Ruppuri Atomerőmű 2-es blokkjának orosz technológiával történő tervezésére és kivitelezésére.
Címkék: Atomkörkép

A japán kormány az atomenergetika részarányát 20-22 százalékra készül növelni 2030-ig

2018.07.06.
A japán kormány első ízben jelölte meg a nemzeti energetikai stratégiában, hogy a távol-keleti szigetországban 20-22 százalékra kívánja növelni a villamosenergia-termelésen belül az atomenergetika részarányát 2030-ig.
Címkék: Atomkörkép

Ezeket a cikkeket olvastad már?