Hiteltelen „atomszakértők”

Hiteltelen „atomszakértők”

2019.04.13. | Hárfás Zsolt

Paks II. és az atomenergetika felkent – biológus, közgazdász és egyéb foglalkozású –„szakértőit” hallgatva erőt vett rajtam a déjà vu-érzés. Mintha hallottam volna már hasonlót. Jó harminc éve, a rendszerváltáskor. Történészek, filozófusok és más, hasonló végzettségű filoszok mondták meg …

Tovább
Orosz rulett – német módra

Orosz rulett – német módra

Tovább
Ártalmas kampányzöldségek Paks II ügyében

Ártalmas kampányzöldségek Paks II ügyében

Tovább

Paks és a Duna

2018.09.05.
A Duna felmelegedésével, a Paksi Atomerőmű kisebb mértékű teljesítménycsökkenésével összefüggésben a hazai atomellenes politikusok és szervezetek továbbra is kongatják a vészharangot. De a Paksi Atomerőmű köszöni szépen, nagyon jól van.
Címkék: Makacs tények

Válasz egy globális sorskérdésre

2018.09.05.
Az elmúlt időszakban hatványozottan szembesült a világ a globális éghajlatváltozás katasztrofális hatásaival. A világsajtó szalagcímei egyrészt a pokoli hőhullámok áldozatairól, a sarkok olvadó jégsapkájáról, aszályokról, apadó folyókról tudósítottak, másrészt viszont pusztító áradásokról számoltak be.
Címkék: Makacs tények

Roszatom technológia Szerbiában

2018.09.04.
2018. szeptember 3-án Belgrádban az atomenergia békés célú felhasználásáról, az innovációról és a technológiai fejlesztésekről szóló együttműködési nyilatkozat részeként szemináriumot tartottak a Roszatom állami konszern Szerbia számára ajánlott technológiai megoldásairól.
Címkék: Atomkörkép

A Tianwani Atomerőmű 4. blokkjánál megkezdődött az üzemanyagkötegek behelyezése

2018.08.27.
2018. augusztus 25-én behelyezték az első fűtőelemköteget a kínai Tianwani Atomerőmű negyedik blokkjának reaktorába és ezzel megkezdődött a blokk fizikai indítása.
Címkék: Atomkörkép

Az atomenergia és az északi-sarki jég olvadása

2018.08.27.
Az atomenergia alacsony szén-dioxid-kibocsátásának és megbízhatóságnak köszönhetően nagyszerű eszköz arra, hogy csökkentsük a kibocsátást és mérsékeljük az éghajlatváltozás hatásait. Rauli Partanen szerint mégis elég korlátozottan használják vagy kommunikálják az értékeit a széles nyilvánosság számára. Vajon képes-e az atomenergia például az Északi-sark megmentésére?
Címkék: Atomkörkép

Sikerrel zárult a Leningrádi Atomerőmű próbaüzeme

2018.08.25.
A Leningrádi Atomerőmű II-es kiépítés 1-es blokkján, a kitűzött időpontnál két hónappal korábban, sikeresen befejeződtek a kereskedelmi üzemet megelőző tesztek.
Címkék: Atomkörkép

Új típusú módosított üzemanyag a Temelíni Atomerőműben

2018.08.24.
A tervezett nyári leállás alkalmával a csehországi Temelíni Atomerőmű VVER-1000-es 2-es blokkjának reaktorába 48 darab TVSA-T.mod.2-es, módosított üzemanyagköteget helyeztek be, amelyet a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern nukleáris üzemanyaggyártó vállalata, a TVEL állított elő.
Címkék: Atomkörkép

A Roszatom közzétette a 2017-es üzleti évéről szóló jelentését

2018.08.23.
Az éves üzleti jelentés alapján masszívan növekedtek a Roszatom pénzügyi mutatói. A cég bevételei 2017-ben 10,2%-kal emelkedtek az előző évhez képest és 967,4 milliárd rubelt tettek ki. A vállalat külföldi bevételei 6,1 milliárd dollárt értek el, amely 9,4%-os növekedés a 2016-os külföldi bevételi adatokhoz képest.
Címkék: Makacs tények

Miért éppen az orosz VVER-1200? - Paks II története

2018.08.22.
Magyarország miért éppen az orosz VVER-1200 blokktípust választotta? Az alábbi blogbejegyzésben erre a fontos kérdésre adok választ.
Címkék: Makacs tények

Roszatom-partnerséggel rendezik meg az Orosz Energetika Hetét

2018.08.21.
A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern lesz a fő atomenergetikai partnere az Orosz Energetika Hete 2018 elnevezésű nemzetközi fórumnak, amelyet október 3-6 között rendeznek meg Moszkvában a Manyezsban.
Címkék: Atomkörkép

Ezeket a cikkeket olvastad már?