Újabb VVER-1200 típusú blokk fizikai indítása vette kezdetét

Újabb VVER-1200 típusú blokk fizikai indítása vette kezdetét

2020.08.07. | Hárfás Zsolt

Alig néhány héttel a Leningrádi Atomerőmű II. kiépítés második, 3+ generációs, VVER-1200 típusú blokkjának fizikai indítása után 2020. augusztus 7-én megkezdték az üzemanyag-kazetták berakását a Belorusz Atomerőmű első …

Tovább
Paks II. második referenciablokkja is üzemre kész

Paks II. második referenciablokkja is üzemre kész

Tovább
BENYÚJTOTTÁK A PAKS II. BERUHÁZÁS LÉTESÍTÉSIENGEDÉLY-KÉRELMÉT

BENYÚJTOTTÁK A PAKS II. BERUHÁZÁS LÉTESÍTÉSIENGEDÉLY-KÉRELMÉT

Tovább

Valerij Limarenko: Lehetőségek és kihívások

2018.06.18.
2017 végén az Atomsztrojekszport (ASZE), a Roszatom orosz állami atomenergetikai vállalathoz tartozó mérnöki cégcsoport megrendelésállománya meghaladta a 92 milliárd USA dollárt – mondta el a Ria Novosztyi hírügynökségnek Valerij Limarenko, az ASZE elnöke.
Címkék: Makacs tények

100 százalékos teljesítményszinten Paks II. Atomerőmű referencia blokkja

2018.06.17.
A majdani Paks II. Atomerőmű referenciablokkja, a Leningrádi Atomerőmű II. kiépítés VVER-1200 típusú, 3+ generációs 1-es blokkja 2018. június 12-én érte a névleges, 100 százalékos teljesítményszintet – adta hírül a Roszatom honlapja a Leningrádi Atomerőmű közleményére hivatkozva.
Címkék: Atomkörkép

Novovoronyezsi Atomerőmű 2-es kiépítés második blokk

2018.06.15.
Néhány nappal ezelőtt megkezdődött az üzemanyag-szimulátorok berakása a Novovoronyezsi Atomerőmű 2-es kiépítés második blokkjában.
Címkék: Galéria

Úszó atomerőmű a jövő biztosításáért

2018.06.15.
Az egyedülálló technológia képes arra, hogy távoli vidékek energiaellátása biztosítható legyen a klímavédelmi céloknak is megfelelve.
Címkék: Galéria

Novovoronyezsben megkezdődött az üzemanyag-szimulátorok berakása

2018.06.15.
Néhány nappal ezelőtt megkezdődött az üzemanyag-szimulátorok berakása a Novovoronyezsi Atomerőmű 2-es kiépítés második blokkjában. A technológiai előírásnak megfelelően a rendszert ellenőrizni kell azelőtt, mielőtt a reaktor aktív zónáját friss nukleáris üzemanyaggal töltenék fel.
Címkék: Atomkörkép

Atomóriások összefogása – globális partnerség

2018.06.08.
Oroszország és Kína alighanem történelmet írt 2018. június 8-án. A két ország első számú vezetője által aláírt nukleáris együttműködési megállapodások meghatározzák az atomenergetika fejlesztéseinek irányát. A két nagyhatalom békés célú atomenergetikai stratégiai együttműködése a globális partnerség sikerét is példázza.
Címkék: Makacs tények

Oroszország és Kína atomenergetikai együttműködési megállapodásai

2018.06.08.
Pekingben 2018. június 8-án egy sor stratégiai megállapodást írtak alá, amelyek az elkövetkező évtizedekre vonatkozóan meghatározzák Oroszország és Kína együttműködését az atomenergetika terén.
Címkék: Atomkörkép

Célegyenesbe fordult a francia blokk

2018.06.06.
A finnországi Olkiluoto-3, EPR típusú blokk esetében május végén sikeresen befejeződött a forró bejáratás, ami az üzembe helyezési folyamat rendkívül fontos szakasza volt. 
Címkék: Atomkörkép

Fókuszban a 3+ generációs orosz atomerőmű biztonságvédelmi rendszerei

2018.06.05.
Ma már minden felelősen gondolkozó ember számára teljesen egyértelmű, hogy a klímavédelmi, ellátásbiztonsági és versenyképességi célok elérése érdekében az atomenergiára és a megújuló energiaforrásokra egyaránt szükség van.
Címkék: Galéria

NAÜ nemzetközi diákpályázat – magyar középiskolás csapat az öt legjobb között

2018.06.04.
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség nemzetközi diákpályázatot írt ki 14-18 éves középiskolások számára, amelynek célja a  nukleáris tudomány és technológia iránti érdeklődés felkeltése volt.
Címkék: Atomkörkép

Ezeket a cikkeket olvastad már?