Paks II. második referenciablokkja is üzemre kész

Paks II. második referenciablokkja is üzemre kész

2020.07.19. | Hárfás Zsolt

Ma már szinte közhelyszámba megy, hogy amennyiben komolyan vesszük a globális klímavédelmi célok teljesülését, akkor az atomerőművek és a megújuló energiaforrások növekvő részarányára van szükség. Ezen az úton egy újabb sikertörténet, hogy 2020. július …

Tovább
BENYÚJTOTTÁK A PAKS II. BERUHÁZÁS LÉTESÍTÉSIENGEDÉLY-KÉRELMÉT

BENYÚJTOTTÁK A PAKS II. BERUHÁZÁS LÉTESÍTÉSIENGEDÉLY-KÉRELMÉT

Tovább
Globális trendforduló vs. hazai zöld demagógia

Globális trendforduló vs. hazai zöld demagógia

Tovább

Zsinóráram nélkül a forróságban sem megy

A magyar villamosenergia-fogyasztók az augusztusi forróságban is biztonságban érezhették magukat, mert a folyamatos hálózati fejlesztések és a hazai rendszerirányító, a MAVIR szakmai felkészültségének köszönhetően a villamosenergia-rendszer stabilan működött.
Címkék: Makacs tények

Kijózanító forróság

2018.08.07.
A világszerte halálos áldozatok ezreit követelő idei hőhullámok miatt az energiaellátásért felelős szakemberek feje is főhet a világ számos országában.
Címkék: Makacs tények

Elvégezték az Urál jégtörő RITM-200-as reaktorán a legnehezebb hegesztési munkafázist

2018.08.07.
Az Atomenergomas, a Roszatom gépgyártó divíziójának ZIO-Podolszk nevű leányvállalatánál hozzáhegesztették a 22220-as projekt alapján készülő Urál jégtörő RITM-200-as típusú reaktorának tartályához a négy, a hűtőközeg keringetésére szolgáló vízkamrát, amelyben a központi keringtetőszivattyúk és a szükséges szelepek kapnak majd helyet.
Címkék: Atomkörkép

Brit világelsőség az elektromos autók piacán?

2018.08.04.
Jelenleg több mint 150 000 extra alacsony kibocsátású jármű fut a brit utakon. A stratégia célul tűzte ki, hogy 2030-ig az eladott új autók 50%-a rendkívül alacsony kibocsátású elektromos jármű legyen.
Címkék: Atomkörkép

FIDIC-díjat nyert az ASZE Rt., a Roszatom mérnökvállalata

2018.08.02.
A nemzetközi FIDIC-díj 2018 zsűrije az orosz ASZE Rt. mérnökvállalatnak ítélte oda a minőségdíjat.
Címkék: Atomkörkép

Európa klímacéljainak teljesítésében az atomenergia segít

A Foratom, az európai atomenergia-ipar hangja arra szólította fel az Európai Bizottságot és más európai uniós intézményeket, hogy ismerjék el és jutalmazzák az atomenergia hosszú távú alkalmazását (LTO), belátva annak szerepét a hosszú távra szóló európai klímacélok kapcsán – hangzott el nemrég Brüsszelben.
Címkék: Atomkörkép

A nukleáris orvostudomány fejlesztése nemzetközi együttműködéssel

A dokumentumot a BRICS tagországok csúcstalálkozójának „oldalvizén” írták alá, amelyet 2018. július 25-27-e között tartottak Johannesburgban. Az együttműködés fő területei a nukleáris gyógyászat, különösen a rák diagnózisa és kezelése Afrikában és más kontinenseken.
Címkék: Atomkörkép

Atomjövő

2018.07.27.
Manapság mi sem természetesebb, mint az, hogyha felkapcsoljuk a villanyt, világos lesz a lakásban, a konnektorban mindig van áram. Ezért aztán el sem gondolkozunk azon, miként is kerül az oda. Az átlagembert persze nem érdekli különösebben, hogy honnan jön az áram: szenet használó erőműből, atomerőműből vagy éppen megújuló forrásból, amíg viszonylag olcsó és mindig rendelkezésre áll. Pedig az, hogy miből nyerjük az energiát, nagyon nem mindegy.
Címkék: Makacs tények

Lendületben az atomenergia

2018.07.25.
Az atomenergia ellenzői megpróbálják elhitetni az emberekkel, hogy a fejlett országok lemondanak az atomenergiáról, vége az atomkorszaknak, hiszen nem éri meg atomerőműveket építeni a világban és az atomenergia 10-15 éven belül eltűnik az energiamixből. A zöld univerzumon kívüli világ azonban egészen mást mutat.
Címkék: Makacs tények

Atom kicsiben és egész kicsiben

2018.07.23.
Az atomenergiával kapcsolatban általában a nagy egységteljesítményű atomerőművi blokkok jutnak először az eszünkbe, pedig vannak más, nagyon érdekes alkalmazások is.
Címkék: Makacs tények

Ezeket a cikkeket olvastad már?