Hamis zöld próféciák és a rögvalóság

Hamis zöld próféciák és a rögvalóság

2019.11.12. | Hárfás Zsolt

Az atomerőművek, különösen a Paks II. Atomerőmű ellenzőinek eszmefuttatásairól a klasszikussá vált vicc jut eszembe: igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak? – A hír igaz csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, és nem Moszkvában, hanem a Moszkva téren.

Tovább
Fókuszban a Paks II. Atomerőmű megvalósítása

Fókuszban a Paks II. Atomerőmű megvalósítása

Tovább
Atomenergia nélkül a klímavédelmi harc nem nyerhető meg

Atomenergia nélkül a klímavédelmi harc nem nyerhető meg

Tovább

Fókuszban az Atomexpo 2018

2018.05.18.
A 2018. május 14-16. között Szocsiban megrendezett jubileumi, X. Atomexpo 2018 fórumon a tavalyi résztvevői csúcsot is megdöntve, 68 országból összességében 4000 szakember és vendég vett részt. A résztvevő cégek száma meghaladta a hatszázat. A világ atomenergetikai iparának 136 vállalata standdal is megjelent a kapcsolódó, 20 ezer négyzetméteres kiállításon. Ezek a számok egyértelműen alátámasztják a fórum mottóját: „Globális partnerség – közös siker”.
Címkék: Atomkörkép

Süli János megkapta a bizottsági zöld lámpákat

2018. május 15-én Süli Jánost, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterjelöltet két bizottság is meghallgatta.
Címkék: Atomkörkép

A Munkácsy-univerzum találkozása a rögvalósággal

Két héttel ezelőtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Magyar Energetikai Társaság Ifjúsági Tagozata Atom és/vagy megújuló? címmel vitaestet tartott. Prof. Dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár és Dr. Munkácsy Béla, az ELTE Környezet- és Tájföldrajz Tanszékének adjunktusa mondta el a véleményét az atomenergiával és a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban.
Címkék: Atomszőke

Látványosan beindulhat a paksi bővítés

2018.05.15.
A most Szocsiban zajló Atomexpo 2018 nemzetközi konferencián és kiállításon is nagy az érdeklődés Paks II. beruházása iránt.
Címkék: Atomkörkép

Európának a károsanyag-kibocsátás csökkentését kell támogatni

2018.05.11.
A francia elnök nemrég arról nyilatkozott az Európai Parlamentben, hogy Európának meg kell őriznie szuverenitását az energetikai és az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésekben. Szerinte Európában a károsanyag-kibocsátás csökkentésének továbbra is elsőbbséget kell élveznie, és a fokozatosan leálló atomerőművek szénerőművekkel való kiváltása nem szolgálhatja ezt a célt.
Címkék: Atomkörkép

Új tanulmány a nagyszabású finn atomprojekt pozitív hatásairól

2018.05.10.
A Hanhikivi-1 atomerőművi projekt számtalan módon befolyásolja majd szűkebb környezete, az Oulu régió életét és a majdani atomerőmű működése kihatással van Finnország egészére is. Erről tanúskodik az Oulu Regionális Tanács és a Raahi körzeti üzleti szolgáltatásokat nyújtó cég megbízásából készült tanulmány.
Címkék: Atomkörkép

Greenpeace akció a Balti-tengeren

2018.05.04.
Egy orosz hajó a svéd parti őrség és a dán haditengerészet közreműködésével megakadályozta, hogy a dániai Bornholm közelében veszélyes közelségbe kerüljön a Lomonoszov Akadémikus úszó atomerőművi blokkhoz a Beluga-2 elnevezésű hajó, fedélzetén a Greenpeace aktivistáival.
Címkék: Atomszőke

Kurszk képekben - Az új típusú nyomottvizes atomerőmű építésének 1. fázisa

2018.05.04.
A reaktorépület alaplemezébe több mint 16 000 köbméter speciális betonkeveréket építenek be. A munkát folyamatos ciklusban végzik a keverék állandó minőségellenőrzése mellett.
Címkék: Galéria

Kurszkban új típusú nyomott vizes atomerőmű épül

2018.05.04.
2018. április 29-én az első adag beton alaplemezbe történő öntésével megkezdődött a nyugat-oroszországi Kurszki Atomerőmű II. kiépítés első blokkjának építése.
Címkék: Atomkörkép

Német energetikai nonszensz

2018.05.02.
Az új kormány programjában – nem meglepő módon – Angela Merkel a megújuló energiaforrások mindenhatóságát hirdeti. Ugyanakkor jótékony homályban hagyja, hogy miként gondolja kivitelezhetőnek a nagy bűvészmutatványt, amellyel a jelenlegi több mint 60 százalékos atom-, gáz- és szén részarányt hasonló arányban megújulókkal helyettesítenék. A dolgok mai állása szerint ez teljes nonszensz.
Címkék: Makacs tények

Ezeket a cikkeket olvastad már?