Hamis zöld próféciák és a rögvalóság

Hamis zöld próféciák és a rögvalóság

2019.11.12. | Hárfás Zsolt

Az atomerőművek, különösen a Paks II. Atomerőmű ellenzőinek eszmefuttatásairól a klasszikussá vált vicc jut eszembe: igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak? – A hír igaz csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, és nem Moszkvában, hanem a Moszkva téren.

Tovább
Fókuszban a Paks II. Atomerőmű megvalósítása

Fókuszban a Paks II. Atomerőmű megvalósítása

Tovább
Atomenergia nélkül a klímavédelmi harc nem nyerhető meg

Atomenergia nélkül a klímavédelmi harc nem nyerhető meg

Tovább

Úszó atomerőmű a jövő biztosításáért

2018.06.15.
Az egyedülálló technológia képes arra, hogy távoli vidékek energiaellátása biztosítható legyen a klímavédelmi céloknak is megfelelve.
Címkék: Galéria

Novovoronyezsben megkezdődött az üzemanyag-szimulátorok berakása

2018.06.15.
Néhány nappal ezelőtt megkezdődött az üzemanyag-szimulátorok berakása a Novovoronyezsi Atomerőmű 2-es kiépítés második blokkjában. A technológiai előírásnak megfelelően a rendszert ellenőrizni kell azelőtt, mielőtt a reaktor aktív zónáját friss nukleáris üzemanyaggal töltenék fel.
Címkék: Atomkörkép

Atomóriások összefogása – globális partnerség

2018.06.08.
Oroszország és Kína alighanem történelmet írt 2018. június 8-án. A két ország első számú vezetője által aláírt nukleáris együttműködési megállapodások meghatározzák az atomenergetika fejlesztéseinek irányát. A két nagyhatalom békés célú atomenergetikai stratégiai együttműködése a globális partnerség sikerét is példázza.
Címkék: Makacs tények

Oroszország és Kína atomenergetikai együttműködési megállapodásai

2018.06.08.
Pekingben 2018. június 8-án egy sor stratégiai megállapodást írtak alá, amelyek az elkövetkező évtizedekre vonatkozóan meghatározzák Oroszország és Kína együttműködését az atomenergetika terén.
Címkék: Atomkörkép

Célegyenesbe fordult a francia blokk

2018.06.06.
A finnországi Olkiluoto-3, EPR típusú blokk esetében május végén sikeresen befejeződött a forró bejáratás, ami az üzembe helyezési folyamat rendkívül fontos szakasza volt. 
Címkék: Atomkörkép

A 3+ generációs atomreaktorok biztonságvédelmi rendszerei

2018.06.05.
Ma már minden felelősen gondolkozó ember számára teljesen egyértelmű, hogy a klímavédelmi, ellátásbiztonsági és versenyképességi célok elérése érdekében az atomenergiára és a megújuló energiaforrásokra egyaránt szükség van.
Címkék: Galéria

NAÜ nemzetközi diákpályázat – magyar középiskolás csapat az öt legjobb között

2018.06.04.
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség nemzetközi diákpályázatot írt ki 14-18 éves középiskolások számára, amelynek célja a  nukleáris tudomány és technológia iránti érdeklődés felkeltése volt.
Címkék: Atomkörkép

Fókuszban a nukleáris üzemanyagciklus zárása

2018.05.30.
Az atomenergia alkalmazása számos gazdasági, környezetvédelmi és ellátásbiztonsági előnnyel jár, ugyanakkor folyamatosan arra készteti a szakembereket, hogy bizonyos műszaki, fizikai és környezetvédelmi kérdéseket a lehető legnagyobb körültekintéssel kezeljenek.
Címkék: Atomkörkép

Kis teljesítményű atomreaktorok orosz-jordán együttműködéssel

2018.05.29.
Oroszország és Jordánia többéves atomenergetikai együttműködésére alapozva úgy döntött, hogy szélesíti együttműködését a kis teljesítményű atomreaktorok (Small Modular Reactors – SMR) területén.
Címkék: Atomkörkép

Murmanszkba érkezett az orosz úszó atomerőművi blokk 

2018.05.23.
A szentpétervári Balti Hajógyárból április 28-án indították útnak Murmanszkba a világ első úszó atomerőművi blokkját, amely négy tengeren, a Balti-, az Északi-, a Norvég-, és a Barents-tengeren 4000 kilométert megtéve május 17-én érkezett Murmanszkba.
Címkék: Atomkörkép

Ezeket a cikkeket olvastad már?