Hamis zöld próféciák és a rögvalóság

Hamis zöld próféciák és a rögvalóság

2019.11.12. | Hárfás Zsolt

Az atomerőművek, különösen a Paks II. Atomerőmű ellenzőinek eszmefuttatásairól a klasszikussá vált vicc jut eszembe: igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak? – A hír igaz csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, és nem Moszkvában, hanem a Moszkva téren.

Tovább
Fókuszban a Paks II. Atomerőmű megvalósítása

Fókuszban a Paks II. Atomerőmű megvalósítása

Tovább
Atomenergia nélkül a klímavédelmi harc nem nyerhető meg

Atomenergia nélkül a klímavédelmi harc nem nyerhető meg

Tovább

A Ruppuri Atomerőmű építési területén beöntötték az első betont

2018.07.16.
A Ruppuri Atomerőmű építési területén beöntötték az első betont a második blokk reaktorépületének alaplemezébe.
Címkék: Atomkörkép

Kell-e tartani az atomenergetika Elon Muskjától?

2018.07.16.
Az atomenergia jövőjét jelentősen befolyásolja a kis teljesítményű reaktorok, az ITER fúziós reaktor, illetve a negyedik generációs reaktorok fejlesztése.
Címkék: Atomkörkép

Kártérítést fizetnek az RWE és a Vattenfall részére atomerőműveik leállítása miatt

2018.07.13.
A német parlament felsőháza, a Bundesrat a nyári szabadság előtti utolsó ülésén jóváhagyta a Szövetségi Alkotmánybíróság még 2016 végén meghozott, a kártérítés kifizetésére vonatkozó döntését.
Címkék: Atomkörkép

Az uniós bíróság helybenhagyta a Hinkley Point atomerőmű támogatását

2018.07.12.
Az MTI hírei szerint az Európai Unió Bírósága helybenhagyja az Európai Bizottság azon határozatát, amely jóváhagyta, hogy az Egyesült Királyság támogatást nyújtson a Hinkley Point C nevű atomerőmű építéshez.
Címkék: Atomkörkép

A Los Alamos-i nukleáris kutatólaboratórium azonnal leszedi a drónokat

2018.07.12.
Az amerikai Los Alamos-i nukleáris kutatólaboratóriumban drónvédelmi rendszert létesítettek az intézet körüli, pilóta nélküli repülőeszközök számára kijelölt tilalmi zóna védelmére.
Címkék: Atomkörkép

Az atomkölykök jubileumi ősbemutatóját Szekszárdon tartják  

2018.07.11.
Tizedik, jubileumi előadásukra már javában készülnek Magyarországon az „atomkölykök”, a Roszatom Nuclear Kids elnevezésű gyermekművészeti projektjének idei résztvevői. A Tolnán táborozó 79 gyermekszínész profi színházi szakemberek irányításával 2018. július 6-án kezdte el a próbákat.
Címkék: Galéria

A Ruppuri Atomerőmű második blokkja megkapta az építési engedélyt

2018.07.10.
2018. július 8-án a Bangladesi Atomenergia Hivatal, a BAERA megadta az engedélyt a megrendelő Bangladesi Atomenergia Bizottságnak (BAEC) a Ruppuri Atomerőmű 2-es blokkjának orosz technológiával történő tervezésére és kivitelezésére.
Címkék: Atomkörkép

Elsőrendű a nukleáris biztonság

2018.07.09.
A világ egyes országai folyamatos kihívásokkal szembesülnek a villamosenergia-termelést tekintetve, hiszen egyszerre kell megfelelni az ellátásbiztonsági, a versenyképességi és a klímavédelmi követelményeknek is. Ez egyáltalán nem könnyű feladat.
Címkék: Makacs tények

A japán kormány az atomenergetika részarányát 20-22 százalékra készül növelni 2030-ig

2018.07.06.
A japán kormány első ízben jelölte meg a nemzeti energetikai stratégiában, hogy a távol-keleti szigetországban 20-22 százalékra kívánja növelni a villamosenergia-termelésen belül az atomenergetika részarányát 2030-ig.
Címkék: Atomkörkép

A klímaváltozás sok állatfaj végleges eltűnésével fenyeget

2018.07.06.
Idén áprilisban harangozták be a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern és a National Geographic együttműködésében induló új dokumentumfilm-sorozatot a Wild Edens-t, amelyről én is hírt adtam már korábban.
Címkék: Galéria

Ezeket a cikkeket olvastad már?