A Roszatom a logisztikában is előrelép

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern kisebbségi részesedést szerzett a Delo logisztikai vállalatcsoportban (az egyik legnagyobb orosz logisztikai vállalatcsoport).

Mivel az ehhez szükséges jogi folyamat a végéhez közeledik elmondható, hogy a Roszatom a logisztika terén is hatalmasat lép előre. 

„A Delo holding a Roszatommal közösen végzi a jövőben a meglévő kapacitások fejlesztését és a logisztikai üzleti tevékenységet, beleértve a tranzit és multimodális szállítmányozást” – közölte Szergej Siskarjov, a Delo vállalatcsoport elnöke.

A Roszatom partnerével, a Delo csoporttal együtt kívánja fejleszteni a logisztikai üzletágat új szállítmányozási platformot hozva létre a nemzetközi kombinált (multimodális) tranzit árufuvarozás terén az Ázsia és Európa közötti kereskedelmi útvonalon, ideértve az északi hajózási útvonal használatát is.

A Roszatom a világ egyetlen atomjégtörő flottájának tulajdonosaként jogosult az északi hajózási útvonal infrastruktúrájának működtetésére.

Atomjégtörők találkozása

A Delo csoport hálózata, kompetenciái és szállítmányozási infrastruktúrája kulcsfontosságú a Roszatom előtt álló feladatok megoldásához.

A Delo csoport jelenleg hat konténerterminállal rendelkezik a Balti-tengeren, egy-egy terminálja a Fekete-Azovi-tengeren, illetve a Távol-Keleten található, amelyek a nemzetközi áruforgalomban kulcsfontosságú régióknak számítanak. A Maersk nemzetközi logisztikai vállalat közreműködésével egy új, Ázsiát Európával összekötő, konténeres nemzetközi szállítmányozási szolgáltatás indult a Global Ports csoport balti és távol-keleti kikötőinek bevonásával. A Global Ports csoportban tulajdonos az orosz Delo holding is.

5 évvel ezelőtt felemelő, magasztos érzések ragadtak magukkal, amikor az oroszországi Murmanszk kikötőjében meglátogathattam a világ legnagyobb üzemelő 50 let Pobedi nevű, valamint a legendás Lenin atomjégtörőt is. A világ első – azóta már múzeumként működő – atommeghajtású jégtörőjét, a Lenin jégtörőt 60 évvel ezelőtt, 1959. december 3-án állították üzembe.

A Roszatom és a Delo logisztikai eszközeinek bevonásával új, jeges-tengeri konténeres tranzit szállítmányozási útvonal nyílik, amely az atomjégtörőknek köszönhetően egész évben használható lesz. Ennek nyomán jelentősen javulhatnak a szállítmányozás feltételei, a Szuezi-csatorna mellett vonzó lehetőséget kínálva az Ázsia és Európa közötti szállítmányozás számára az északi hajózási útvonalon.

A Roszatom és a Delo közös projektjében kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre és a nemzetközi környezetvédelmi előírások betartására is.

Címkék: Atomkörkép
https://atombiztos.blogstar.hu/./pages/atombiztos/contents/blog/86979/pics/lead_800x600.jpg
Atomkörkép
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Az ellenzék az ország érdekeivel is hadilábon áll

2020.01.23. 22:50
Ma már nemzetközileg elfogadott tény, hogy a klímaváltozás az ember és a környezet jövőjére is súlyos fenyegetést jelent, ezért e probléma megoldásában alapvetően fontos szerepet …

Az úszó atomerőmű megtermelte az első tízmillió kilowattórát

2020.01.23. 22:10
A világ első úszó atomerőműve betáplálta az első tízmillió kWh villamos energiát a csukcsföldi villamosenergia-hálózatba.

A Tianvani Atomerőmű az orosz és a kínai atomipari szakemberek professzionalizmusának bizonyítéka

2020.01.20. 16:45
A Tianvani Atomerőmű Oroszország és Kína legnagyobb közös atomenergetikai projektje. Az erőműben …

Elfogadta a nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát a kormány

2020.01.15. 18:00
Egy villamosenergia-fogyasztónak éjjel-nappal, télen-nyáron szüksége van villamos energiára.

Rekordot döntött az oroszországi atomerőművek villamosenergia-termelése

2020.01.10. 16:40
Az orosz atomerőművek – a Roszatom állami konszern villamos energetikai divíziójához tartozó Roszenergoatom konszern leányvállalatai – újabb …

Megkezdte a villamosenergia-termelést a világ első úszó atomerőműve

2019.12.19. 16:05
2019. december 19-én, helyi idő szerint 11:00 órakor az oroszországi Pevek városában a világ első úszó atomerőműve csatlakozott a …

Nem hallják az új idők szavát az atomellenes zöldek

2019.12.16. 16:05
Az Európai Unió tagállamainak vezetői konszenzusra jutottak abban, hogy 2050-re el kell érni a klímasemlegességet és ehhez, valamint a fosszilis részarány radikális csökkentésének …

Áttörések az atomenergetikában

2019.12.10. 12:30
Nemzetközileg elfogadott tény, hogy az atomenergia nélkülözhetetlen pillére a globális klímaváltozás és az energiaszegénység elleni harcnak. Az ENSZ után az Európai Parlament is kinyilvánította ezt, ami igazi áttörés, …

Újabb történelmi rendszerterhelési csúcs született

2019.12.05. 12:00
Idén még csak néhány nappal ezelőtt esett le az első hó és érkezett meg a hideg, de máris megdőlt az eddigi, 2019. január 23-án, a déli órákban mért 6926 MW-os (15 perces) abszolút …

A bolygó jövője a tét

2019.12.03. 22:10
Európában a közvéleményt mind jobban aggasztja az éghajlatváltozás, ami kézzelfogható közelségbe került az egyre szélsőségesebb időjárási jelenségek sokasodásával. Ami néhány évtizede még anomáliának számított, ma már a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?