ASE Nemzetközi Fotópályázat magyar díjazottal

Szimbiózis - Kiss G. Péter díjazott képe

Megnyitották az ASE Nemzetközi Fotópályázat legjobb munkáit bemutató kiállítást – magyar fotós is van a díjazottak között.

A Roszatom állami atomenergetikai konszernhez tartozó ASZE Mérnöki Vállalat „ASZE: Emberek, természet, technológiák” címmel meghirdetett nemzetközi fotópályázatára beérkezett legjobb munkákból nyílt kiállítás Moszkvában. E kiállítás egy izgalmas utazás lehetőségét teremti meg azokba az országokba, ahol az ASZE Mérnöki Vállalat atomerőműveket épít. Alkalmat ad egyrészt annak megismerésére, hogyan élnek egymás mellett az emberek, a vadon élő állatok és a csúcstechnológia, másrészt fotók által csodálkozhatunk rá a világ sokszínűségére.

A fotóriporterek számára hirdetett verseny nemzetközi bírálóbizottsága kiválasztotta az ASE International Photo Awards – 2019 versenyre beérkezett legjobb 24 munkát. A verseny győztesei között van Alekszej Geraszimenko, a Gomelszkaja Pravda újságírója (Belarusz Köztársaság), Kiss G. Péter, a Paks-Press Hírügynökség főszerkesztője, Vikram Reddy, az Indiai Atomerőművi Vállalat nukleáris mérnöke (India) és Mirza Shakil, a Daily Star riportere (Banglades).

Az ASZE által hirdetett versenyre több mint száz fénykép érkezett a Belarusz Köztársaságból, Bangladesből, Magyarországról, Indiából és Egyiptomból. A magyar fotós két képét is beválasztották a legjobb 24 közé.

Az ASE International Photo Awards nemzetközi fotópályázatot idén először hirdették meg. A verseny lehetőséget ad arra, hogy sokan megismerjék olyan országok életét, kulturális gazdagságát, nemzeti jellegét, amelyekben a vállalat atomerőműveket épít.

A bírálóbizottság tagjai: Vlagyimir Szavuskin, az ASE EC JSC Moszkva Fióktelepének igazgatója, a zsűri elnöke. Yashim Salam, dokumentarista fotós, Banglades – az iPhone-nal készült fotók körében meghirdetett verseny, az iPhone Photography Awards 2018 győztese. Vince Bálint, Magyarország, természetfotós, az MVM Paksi Atomerőmű tipográfusa. Arkagyij Szuhonyin - az ASE EC JSC kommunikációs osztályának munkatársa, az Oroszországi Fotóművészek Egyesületének tagja.

A fényképeket a következő kategóriákban lehetett nevezni: A jövő energiája, Portré, Épített környezet, Természet. A versenyre fényképet, fotósorozatot, illetve mobiltelefonnal készített fényképeket is be lehetett küldeni.

A fotópályázat legjobb képeiből készült kiállítás megtekinthető az ASZE honlapján, a ТOP-24 ASE International Photo Awards 2019 linken.

Gratulálok Kiss G. Péternek ezúton is!

Címkék: Atomkörkép
https://atombiztos.blogstar.hu/./pages/atombiztos/contents/blog/70757/pics/lead_800x600.jpg
Atomkörkép
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hiteltelen „atomszakértők”

2019.04.13. 14:00
Paks II. és az atomenergetika felkent – biológus, közgazdász és egyéb foglalkozású –„szakértőit” hallgatva erőt vett rajtam a déjà vu-érzés. Mintha hallottam volna már hasonlót. Jó harminc éve, a …

Megkezdődött a Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítés 2. blokk üzembe helyezése

2019.04.12. 22:20
2019. április 11-én megkezdték a Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítés 3+ generációs, innovációs 2-es blokkjának üzembe …

Ötmilliárd kilowattóra villamos energia

2019.04.05. 14:40
A Leningrádi Atomerőmű VVER-1200-as reaktorral szerelt új blokkja első alkalommal érte el az ötmilliárd kilowattóra villamosenergia termelést.

Ártalmas kampányzöldségek Paks II ügyében

2019.04.02. 14:10
Az elmúlt években már többször kudarcot vallottak vele, ám a hazai ellenzékiek továbbra sem tanulnak saját hibáikból, és ismételten újra megpróbálják kijátszani – ezúttal az uniós …

„Megdobbant” a harmadik VVER-1200-as reaktorszív

2019.03.25. 17:10
2019. március 22-én, helyi idő szerint 22 óra 1 perckor a Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítésének II., VVER-1200 típusú blokkja az előzetes terveknek megfelelően elérte a minimális …

A Roszatom atomerőművek építéséről szóló szerződést kötött Kínában

2019.03.13. 11:55
2019. március 7-én Pekingben az ASZE, a Roszatom állami atomenergetikai vállalat mérnökdivíziója és a CNNC kínai állami atomenergetikai …

A kiégett fűtőelemek jövője

2019.03.10. 19:20
Az alábbi, rövidebb hangvételű interjú a Szabad Föld 2019. március 8-ai lapszámában jelent meg.

Hárfás Zsolt okleveles gépészmérnök az írásai, blogjának tanúsága szerint bizakodó a kiégett fűtőelemek …

Indításra kész az új novovoronyezsi reaktor

2019.03.01. 08:55
2019. február 24-én, helyi idő szerint 13 óra 18 perckor az ütemtervnek megfelelően a Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítése 2-es blokkján berakták a reaktorba az utolsó üzemanyag-kazettát is.

Novovoronyezsi Atomerőmű II. - megkezdődött a második blokk fizikai indítása

2019.02.20. 16:20
2019. február 19-én a Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítésében – az ütemtervnek megfelelően – megkezdődött a második, 3+ …

Nemzetközi sugártechnológiai kurzus

2019.02.17. 12:15
Az idei kurzusnak Obnyinszk városa ad otthont, ami jelentős lépést jelent a jövő Nukleáris Tudományos és Technológiai Központ (CNST) személyzeti képzési rendszerének létrehozásában.

Ezeket a cikkeket olvastad már?