ASE Nemzetközi Fotópályázat magyar díjazottal

Szimbiózis - Kiss G. Péter díjazott képe

Megnyitották az ASE Nemzetközi Fotópályázat legjobb munkáit bemutató kiállítást – magyar fotós is van a díjazottak között.

A Roszatom állami atomenergetikai konszernhez tartozó ASZE Mérnöki Vállalat „ASZE: Emberek, természet, technológiák” címmel meghirdetett nemzetközi fotópályázatára beérkezett legjobb munkákból nyílt kiállítás Moszkvában. E kiállítás egy izgalmas utazás lehetőségét teremti meg azokba az országokba, ahol az ASZE Mérnöki Vállalat atomerőműveket épít. Alkalmat ad egyrészt annak megismerésére, hogyan élnek egymás mellett az emberek, a vadon élő állatok és a csúcstechnológia, másrészt fotók által csodálkozhatunk rá a világ sokszínűségére.

A fotóriporterek számára hirdetett verseny nemzetközi bírálóbizottsága kiválasztotta az ASE International Photo Awards – 2019 versenyre beérkezett legjobb 24 munkát. A verseny győztesei között van Alekszej Geraszimenko, a Gomelszkaja Pravda újságírója (Belarusz Köztársaság), Kiss G. Péter, a Paks-Press Hírügynökség főszerkesztője, Vikram Reddy, az Indiai Atomerőművi Vállalat nukleáris mérnöke (India) és Mirza Shakil, a Daily Star riportere (Banglades).

Az ASZE által hirdetett versenyre több mint száz fénykép érkezett a Belarusz Köztársaságból, Bangladesből, Magyarországról, Indiából és Egyiptomból. A magyar fotós két képét is beválasztották a legjobb 24 közé.

Az ASE International Photo Awards nemzetközi fotópályázatot idén először hirdették meg. A verseny lehetőséget ad arra, hogy sokan megismerjék olyan országok életét, kulturális gazdagságát, nemzeti jellegét, amelyekben a vállalat atomerőműveket épít.

A bírálóbizottság tagjai: Vlagyimir Szavuskin, az ASE EC JSC Moszkva Fióktelepének igazgatója, a zsűri elnöke. Yashim Salam, dokumentarista fotós, Banglades – az iPhone-nal készült fotók körében meghirdetett verseny, az iPhone Photography Awards 2018 győztese. Vince Bálint, Magyarország, természetfotós, az MVM Paksi Atomerőmű tipográfusa. Arkagyij Szuhonyin - az ASE EC JSC kommunikációs osztályának munkatársa, az Oroszországi Fotóművészek Egyesületének tagja.

A fényképeket a következő kategóriákban lehetett nevezni: A jövő energiája, Portré, Épített környezet, Természet. A versenyre fényképet, fotósorozatot, illetve mobiltelefonnal készített fényképeket is be lehetett küldeni.

A fotópályázat legjobb képeiből készült kiállítás megtekinthető az ASZE honlapján, a ТOP-24 ASE International Photo Awards 2019 linken.

Gratulálok Kiss G. Péternek ezúton is!

Címkék: Atomkörkép
https://atombiztos.blogstar.hu/./pages/atombiztos/contents/blog/70757/pics/lead_800x600.jpg
Atomkörkép
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elindult Pevekbe a Lomonoszov Akadémikus úszó atomerőmű

2019.08.23. 20:50
A Lomonoszov Akadémikust, a világ első úszó atomerőművi blokkját 2019. augusztus 23-án Murmanszkból elindították állomáshelyére.

Úszó atomerőmű a klímavédelemért

2019.08.16. 21:50
Az atomenergia békés célú alkalmazásaira gondolva először az jut eszembe, hogy a technológiai fejlődés és a mérnöki tudás mennyire határtalan. Az újabb és újabb tudományos kutatások, fejlesztések …

A kenguruk hazájában is terveznek az atommal

2019.08.12. 22:35
Miközben a Paks II. Atomerőmű megépítésének hazai ellenzői a klímabarát, éjjel-nappal és télen-nyáron üzemelni képes atomerőművek ellen kampányolnak, a világ teljesen más irányba halad.

Magyar horgászsiker a Leningrádi Atomerőmű közelében

2019.08.08. 13:20
Első alkalommal, augusztus 1-2. között rendezték meg Oroszországban a Roszatom Nemzetközi Horgászbajnokságot a Leningrádi Atomerőmű, Oroszország legnagyobb működő …

Foratom - Technológiákkal kapcsolatos egyenlő bánásmód

2019.07.25. 17:45
A Foratom a néhány nappal ezelőtt kiadott közleményében üdvözli az Európai Bizottság célkitűzését, mely fenntartható finanszírozási kezdeményezés keretében támogatná …

Szakmai látogatás a Novovoronyezsi Atomerőműben

2019.07.09. 12:10
2019. július 3-án tizenkét országból 23 szakember látogatott el a Novovoronyezsi Atomerőműbe a Roszatom Műszaki Akadémia szervezésében.

65 éves a világ első atomerőműve

2019.06.28. 14:40
Mindennapi életünk során gyakran kezdünk bele olyan új dolgokba, álmokba, amelyektől jobb jövőt és szebb életet remélünk nemcsak a családunknak, hanem a tágabb közösségünknek is. Nem volt ez másként akkor sem, …

Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben járt

2019.06.24. 21:00
Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter 2019. június …

Továbbra is a Roszatom adja a nukleáris üzemanyagot Szlovákiának

2019.06.06. 20:35
A TVEL nukleáris üzemanyaggyártó vállalat és a szlovák Villamos Művek, a Slovenské elektrárne vezetői aláírták a szlovák atomerőművek …

Oroszország és Kína orosz tervezésű atomerőmű létesítéséről írt alá szerződést

2019.06.05. 22:55
Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnökének oroszországi látogatása során Moszkvában az orosz és a kínai …

Ezeket a cikkeket olvastad már?