ASE Nemzetközi Fotópályázat magyar díjazottal

Szimbiózis - Kiss G. Péter díjazott képe

Megnyitották az ASE Nemzetközi Fotópályázat legjobb munkáit bemutató kiállítást – magyar fotós is van a díjazottak között.

A Roszatom állami atomenergetikai konszernhez tartozó ASZE Mérnöki Vállalat „ASZE: Emberek, természet, technológiák” címmel meghirdetett nemzetközi fotópályázatára beérkezett legjobb munkákból nyílt kiállítás Moszkvában. E kiállítás egy izgalmas utazás lehetőségét teremti meg azokba az országokba, ahol az ASZE Mérnöki Vállalat atomerőműveket épít. Alkalmat ad egyrészt annak megismerésére, hogyan élnek egymás mellett az emberek, a vadon élő állatok és a csúcstechnológia, másrészt fotók által csodálkozhatunk rá a világ sokszínűségére.

A fotóriporterek számára hirdetett verseny nemzetközi bírálóbizottsága kiválasztotta az ASE International Photo Awards – 2019 versenyre beérkezett legjobb 24 munkát. A verseny győztesei között van Alekszej Geraszimenko, a Gomelszkaja Pravda újságírója (Belarusz Köztársaság), Kiss G. Péter, a Paks-Press Hírügynökség főszerkesztője, Vikram Reddy, az Indiai Atomerőművi Vállalat nukleáris mérnöke (India) és Mirza Shakil, a Daily Star riportere (Banglades).

Az ASZE által hirdetett versenyre több mint száz fénykép érkezett a Belarusz Köztársaságból, Bangladesből, Magyarországról, Indiából és Egyiptomból. A magyar fotós két képét is beválasztották a legjobb 24 közé.

Az ASE International Photo Awards nemzetközi fotópályázatot idén először hirdették meg. A verseny lehetőséget ad arra, hogy sokan megismerjék olyan országok életét, kulturális gazdagságát, nemzeti jellegét, amelyekben a vállalat atomerőműveket épít.

A bírálóbizottság tagjai: Vlagyimir Szavuskin, az ASE EC JSC Moszkva Fióktelepének igazgatója, a zsűri elnöke. Yashim Salam, dokumentarista fotós, Banglades – az iPhone-nal készült fotók körében meghirdetett verseny, az iPhone Photography Awards 2018 győztese. Vince Bálint, Magyarország, természetfotós, az MVM Paksi Atomerőmű tipográfusa. Arkagyij Szuhonyin - az ASE EC JSC kommunikációs osztályának munkatársa, az Oroszországi Fotóművészek Egyesületének tagja.

A fényképeket a következő kategóriákban lehetett nevezni: A jövő energiája, Portré, Épített környezet, Természet. A versenyre fényképet, fotósorozatot, illetve mobiltelefonnal készített fényképeket is be lehetett küldeni.

A fotópályázat legjobb képeiből készült kiállítás megtekinthető az ASZE honlapján, a ТOP-24 ASE International Photo Awards 2019 linken.

Gratulálok Kiss G. Péternek ezúton is!

Címkék: Atomkörkép
https://atombiztos.blogstar.hu/./pages/atombiztos/contents/blog/70757/pics/lead_800x600.jpg
Atomkörkép
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Továbbra is a Roszatom adja a nukleáris üzemanyagot Szlovákiának

2019.06.06. 20:35
A TVEL nukleáris üzemanyaggyártó vállalat és a szlovák Villamos Művek, a Slovenské elektrárne vezetői aláírták a szlovák atomerőművek …

Oroszország és Kína orosz tervezésű atomerőmű létesítéséről írt alá szerződést

2019.06.05. 22:55
Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnökének oroszországi látogatása során Moszkvában az orosz és a kínai …

Hálózatra termel a Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítés 2. blokkja

2019.06.04. 21:00
A Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítés 3+ generációs, VVER-1200 típusú reaktorral szerelt 2. blokkján megkezdődött a kereskedelmi üzemeltetést …

Tíz évvel halasztanák el a nukleáris energia részarányának csökkentését

2019.05.27. 14:50
Franciaország az energia- és éghajlatváltozási tervezetében az atomenergia a villamosenergia-termelési mixben betöltött jelenlegi …

Vízre bocsátották az Urál univerzális atomjégtörőt

2019.05.26. 20:05
A szentpétervári Balti Hajógyár dokkjában 2019. május 25-én ünnepélyesen vízre bocsátották az Urál univerzális atomjégtörő hajót, amellyel az orosz atomjégtörő flottát …

A Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítés második blokkja is megkezdte az villamosenergia-termelést

2019.05.03. 06:30
2019. május 1-jén hálózatra kapcsolták a Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítésének második …

Leszerelési projekt Svédországban

2019.04.29. 17:15
Az erőművi szervizszolgáltatásokat nyújtó német Uniper Anlagenservice által vezetett konzorcium a Roszatomhoz tartozó NUKEM Technologies vállalattal közösen megbízást kapott két-két reaktor leszerelésére a …

A világ egyetlen úszó atomerőműve üzemkész

2019.04.25. 21:10
Az Akagyemik Lomonoszov úszó atomerőmű sikeres és komplex tesztsorozatot követően – beleértve a KLT-40 ikerreaktorok rendszereinek tesztelését is – üzemkész.

Az Európai Bizottság képviselője kiállt az atomenergia hosszú távú alkalmazása mellett Szocsiban

2019.04.24. 19:05
Az atomszakma éves seregszemléjére, a Fekete-tengeri üdülőhelyre, Szocsiba az idén is a világ minden …

Hiteltelen „atomszakértők”

2019.04.13. 14:00
Paks II. és az atomenergetika felkent – biológus, közgazdász és egyéb foglalkozású –„szakértőit” hallgatva erőt vett rajtam a déjà vu-érzés. Mintha hallottam volna már hasonlót. Jó harminc éve, a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?