Brit világelsőség az elektromos autók piacán?

Az Egyesült Királyság világelsőségre törne az elektromos járművek terén.

Jelenleg több mint 150 000 extra alacsony kibocsátású jármű fut a brit utakon. A stratégia célul tűzte ki, hogy 2030-ig az eladott új autók 50%-a rendkívül alacsony kibocsátású elektromos jármű legyen. A brit kormány bemutatta azt a tervét, amely reményei szerint az országot világelsővé teszi az elektromos járművek terén.

A nulla kibocsátású járművek irányába való elmozdulás stratégiája egy sor javaslatot fogalmaz meg a zöld infrastruktúra növelése érdekében, a járművek károsanyag-kibocsátásának csökkentésére és arra vonatkozóan, hogy ösztönözze a nulla kibocsátású kisteherautók, teherautók és autók elterjedését – nyilatkozta a kormány.

A stratégiában megfogalmazott cél szerint az új autók 50%-ának és a tehergépkocsik 40%-ának alacsony károsanyag-kibocsátásúnak kell lennie. A kormány bejelentette: elkötelezte magát arra, hogy 2020-ig 1,5 milliárd fontot (2 milliárd dollárt) fektessen be az elektromos járművekbe.

A további intézkedések magukban foglalják az új lakóépületekbe és lámpaoszlopokba elhelyezett töltőpontok létrehozását, 400 millió fontra rúgó úgynevezett Infrastrukturális Feltöltő Befektetési Alapot hoznak létre és egy új 40 millió fontos programot, hogy kidolgozzák és teszteljék az „innovatív, olcsó, vezeték nélküli és utcai töltési technológiát.” Az elektromos autók tulajdonosai 500 fontot kapnak segítségül töltési pontok kialakításához az otthonaikban.

„Az elkövetkező évtizedekben át fog alakulni a motoriparunk, nemzeti infrastruktúránk és az utazásunk módja” – nyilatkozta Chris Grayling közlekedési államtitkár. „Arra számítunk, hogy az elkövetkező évtizedekben nagyobb változások következnek be a közlekedési ágazatban ahhoz képest, amennyit az előző évszázadban tapasztaltunk.”

A kormány elmondása szerint kezdeményezéseikkel „előkészítik a terepet” a rendkívül alacsony emissziójú járművek tömeges elfogadásához, hozzátéve, hogy a brit utakon már jelenleg is több mint 150 ezerre tehető az ilyen járművek száma. A nulla kibocsátású járművek irányába való elmozdulás stratégiája egyértelmű irányvonalat jelöl ki Nagy-Britannia számára abban, hogy világelső legyen a nulla kibocsátás forradalmában, ezzel biztosítva az Egyesült Királyság számára a tisztább levegőt, a jobb környezetet és az erősebb gazdaságot” – mondta Grayling.

A nyilatkozatban hozzátették, hogy a stratégia „technológia-semleges” volt, és nem állt szándékában semmilyen technológiát, például a hibridet, tiltani.

Anmar Frangoul CNBC.com cikke nyomán

Címkék: Atomkörkép
https://atombiztos.blogstar.hu/./pages/atombiztos/contents/blog/56516/pics/lead_800x600.jpg
Atomkörkép
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítés második blokkja is megkezdte az villamosenergia-termelést

2019.05.03. 06:30
2019. május 1-jén hálózatra kapcsolták a Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítésének második …

Leszerelési projekt Svédországban

2019.04.29. 17:15
Az erőművi szervizszolgáltatásokat nyújtó német Uniper Anlagenservice által vezetett konzorcium a Roszatomhoz tartozó NUKEM Technologies vállalattal közösen megbízást kapott két-két reaktor leszerelésére a …

A világ egyetlen úszó atomerőműve üzemkész

2019.04.25. 21:10
Az Akagyemik Lomonoszov úszó atomerőmű sikeres és komplex tesztsorozatot követően – beleértve a KLT-40 ikerreaktorok rendszereinek tesztelését is – üzemkész.

Az Európai Bizottság képviselője kiállt az atomenergia hosszú távú alkalmazása mellett Szocsiban

2019.04.24. 19:05
Az atomszakma éves seregszemléjére, a Fekete-tengeri üdülőhelyre, Szocsiba az idén is a világ minden …

Hiteltelen „atomszakértők”

2019.04.13. 14:00
Paks II. és az atomenergetika felkent – biológus, közgazdász és egyéb foglalkozású –„szakértőit” hallgatva erőt vett rajtam a déjà vu-érzés. Mintha hallottam volna már hasonlót. Jó harminc éve, a …

Megkezdődött a Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítés 2. blokk üzembe helyezése

2019.04.12. 22:20
2019. április 11-én megkezdték a Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítés 3+ generációs, innovációs 2-es blokkjának üzembe …

Ötmilliárd kilowattóra villamos energia

2019.04.05. 14:40
A Leningrádi Atomerőmű VVER-1200-as reaktorral szerelt új blokkja első alkalommal érte el az ötmilliárd kilowattóra villamosenergia termelést.

Ártalmas kampányzöldségek Paks II ügyében

2019.04.02. 14:10
Az elmúlt években már többször kudarcot vallottak vele, ám a hazai ellenzékiek továbbra sem tanulnak saját hibáikból, és ismételten újra megpróbálják kijátszani – ezúttal az uniós …

ASE Nemzetközi Fotópályázat magyar díjazottal

2019.03.27. 18:20
Megnyitották az ASE Nemzetközi Fotópályázat legjobb munkáit bemutató kiállítást – magyar fotós is van a díjazottak között.

„Megdobbant” a harmadik VVER-1200-as reaktorszív

2019.03.25. 17:10
2019. március 22-én, helyi idő szerint 22 óra 1 perckor a Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítésének II., VVER-1200 típusú blokkja az előzetes terveknek megfelelően elérte a minimális …

Ezeket a cikkeket olvastad már?