Az atomkölykök jubileumi ősbemutatóját Szekszárdon tartják  

Újra Magyarországon a Roszatom gyermekművészeti projektje.

Tizedik, jubileumi előadásukra már javában készülnek Magyarországon az „atomkölykök”, a Roszatom Nuclear Kids elnevezésű gyermekművészeti projektjének idei résztvevői. A Tolnán táborozó 79 gyermekszínész profi színházi szakemberek irányításával 2018. július 6-án kezdte el a próbákat.

A Lomonoszov pergamenje című musical hivatalos ősbemutatója 2018. augusztus 4-én lesz Szekszárdon.

A projektben olyan tehetséges gyerekek vesznek részt, akiknek a szülei a Roszatomnál, illetve az orosz atomenergetikai konszern külföldi partnerországainak atomiparában dolgoznak. Kevesebb mint egy hónap alatt állítják színre az atomkölykök a jubileumi darabot. A musical rendezője Vlagyimir Karabanov.

A 79 résztvevő többsége Oroszország városaiból, Moszkvából, Szentpétervárról, Jekatyerinburgból, Nyizsnyij-Novgorodból, Cseljabinszkből, Krasznojarszkból, Zelenogorszkból, Zseleznogorszkból, Volgodonszkból, Novovoronyezsből, Kurcsatovból, Szosznovij Borból és Angarszkból érkezett. A magyar résztvevők mellett Nagy-Britanniából, Kínából, Indiából, Törökországból, Egyiptomból, Bangladesből, Belaruszból, Kazahsztánból, és Horvátországból érkezett gyerekek is fellépnek majd. 

A tervek szerint a zenés darab előkészítésével párhuzamosan az idén tízéves projektről játékfilmet is forgatnak majd, ami miatt néhány nappal tovább tart a próbák ideje. Az augusztus 4-i szekszárdi bemutató után két további város következik az oroszországi Cseljabinszki területen. Az ozjorszki bemutatóra augusztus 9-én, a másik előadásra Sznyezsinszkben augusztus 12-én kerül sor, a moszkvai gálaelőadást augusztus 15-én és 16-án tartják az Et Cetera színházban. Egy előadást pedig az elmúlt tíz évben a projektben részt vett egykori atomkölykök tiszteletére rendeznek, akiket meghívtak az előadásra.

A projekt hírei az alábbi oldalon olvashatók: http://www.nuckids.ru/en

Tíz év – tíz előadás

A gyermekművészeti projekt története 2009-ig nyúlik vissza, ekkor mutatták be az első zenés darabot Nuclear Kids címmel. A projekt nyomán életre szóló barátságok köttettek, a tehetséges gyerekek művészeti fejlődésének kibontakoztatásában is úttörő szerepet játszott a Nuclear Kids. A korábbi táborok résztvevői közül azóta sokan művészeti pályára léptek, illetve színház- és filmművészeti egyetemekre járnak.

A projekt címadó előadását évente továbbiak követték, köztük a Jöjj és lásd!, A szabadság bunkere, a Remény megálló, Mi, A gyerekkor labirintusai, Kérdezd meg Rutherfordot!, a 21. századi álmodozók és a Csak egy nyári eső című musicalek. Közülük több nagy sikerű darabot a magyar közönség is láthatott, miután a projekt kapcsolata Magyarországgal 2012-re nyúlik vissza. Budapesten és Zánkán léptek fel először az atomkölykök a Remény megálló című darabbal. A következő év júliusában Keszthelyen zajlottak próbák és augusztus 2-án Pakson hatalmas sikert aratott a Mi című musical. Azóta minden évben részt vesznek magyar gyerekek is a projektben.Tavaly Pakson kívül Kalocsán is felléptek az atomkölykök.

Címkék: Galéria
https://atombiztos.blogstar.hu/./pages/atombiztos/contents/blog/55458/pics/lead_800x600.jpg
Galéria
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

ITER - Az emberiség egyik legnagyobb álma

2020.05.25. 13:05
A jövőnk egyik legnagyobb ígéretes lehetősége, hogy a maghasadás helyett az atommagok egyesülésekor felszabaduló hatalmas energiát a mindennapi életünk során is felhasználhassuk. Dél-Franciaországban, …

Vár Kismaros

2018.09.11. 21:55
A fővárostól alig órányira, lenyűgöző környezetben sorakoznak a Dunakanyar bal parti települései. Közülük most kedvcsinálóként látogassunk el Kismarosra.

A klímaváltozás sok állatfaj végleges eltűnésével fenyeget

2018.07.06. 04:50
Idén áprilisban harangozták be a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern és a National Geographic együttműködésében induló új dokumentumfilm-sorozatot a Wild …

Novovoronyezsi Atomerőmű 2-es kiépítés második blokk

2018.06.15. 14:30
Néhány nappal ezelőtt megkezdődött az üzemanyag-szimulátorok berakása a Novovoronyezsi Atomerőmű 2-es kiépítés második blokkjában.

Úszó atomerőmű a jövő biztosításáért

2018.06.15. 14:25
Az egyedülálló technológia képes arra, hogy távoli vidékek energiaellátása biztosítható legyen a klímavédelmi céloknak is megfelelve.

Fókuszban a 3+ generációs orosz atomerőmű biztonságvédelmi rendszerei

2018.06.05. 10:45
Ma már minden felelősen gondolkozó ember számára teljesen egyértelmű, hogy a klímavédelmi, ellátásbiztonsági és versenyképességi célok elérése …

Kurszk képekben - Az új típusú nyomottvizes atomerőmű építésének 1. fázisa

2018.05.04. 11:15
A reaktorépület alaplemezébe több mint 16 000 köbméter speciális betonkeveréket építenek be. A munkát folyamatos ciklusban végzik a …

Hogyan készül a világ legkorszerűbb atomerőművi blokkjának lelke?

2018.03.13. 20:00
Egy mérnöki remekmű születésének folyamata.

A világ legkorszerűbb atomerőművi blokkjának pillanatai

2018.03.09. 20:10
Egy exkluzív videó, amely a világ első, 3+ generációs blokkjának felejthetetlen pillanatait mutatja be.

Építse meg saját atomerőművét!

2018.03.06. 18:50
A napokban már ajánlottam egy játékot, most egy olyan lehetőséget mutatok, amivel egyszerre lehetünk közgazdászok, menedzserek és építők.

Ezeket a cikkeket olvastad már?