A klímaváltozás sok állatfaj végleges eltűnésével fenyeget

Idén áprilisban harangozták be a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern és a National Geographic együttműködésében induló új dokumentumfilm-sorozatot a Wild Edens-t, amelyről én is hírt adtam már korábban.

A Wild Edens az első olyan dokumentumfilm-sorozat, amely rávilágít és előtérbe helyezi a klímaváltozás növény- és állatvilágra gyakorolt hatását. Bemutatja a világ leglátványosabb, érintetlen helyszíneit és lakóit, illetve a klímaváltozás miatt veszélyben lévő állat- és növényfajokat. A sorozat nem titkolt célja a figyelem felkeltése, hiszen olyan a globális felmelegedés által veszélyeztetett, egyedülálló ökoszisztémákat mutat be, amelyek eltűnhetnek, ha a világ nem áll át a szén-dioxid-kibocsátástól mentes energiaforrások használatára.

Hazánkban a nagyközönség és a National Geographic csatornával rendelkezők 2018. július 15-én 16 órai, 2018. augusztus 11-én 8 órai, valamint 2018. augusztus 13-án 15 órai kezdéssel, Wild Edens: Russia címmel követhetik nyomon Oroszország egyedülálló élővilággal rendelkező területeit. A forgatócsoport Oroszország és a világ távoli, eldugott szegleteiben, többek között az Altaj-hegységben, Kamcsatkán és az Északi-sarkkörön túli területeken járt, hogy mindenki számára közelivé, érthetővé tegye az éghajlatváltozás globális ökoszisztémát fenyegető hatásait.

A 12 hónap alatt készült filmet az Off the Fence, független produkciós társaság készítette, a rendező és producer pedig Andrew Zikking volt. A világpremier előtti, X. Atomexpon történt vetítés előtt a különleges vállalkozásban együttműködő felek hangsúlyozták, hogy a Roszatom kezdeményezésére létrejött projekt fő célja, felhívni a világ közvéleményének figyelmét a klímaváltozás problémájára és arra, hogy globális szinten szükséges az átállás a tiszta, szén-dioxid-kibocsátástól mentes energiatermelésre. Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első helyettese arról beszélt, hogy a világon a legtöbb atomerőművet építő vállalatként, felelősséget vállalnak az emberiség előtt álló globális kihívások megoldásáért, mert szeretnék megőrizni Földünk megismételhetetlen szépségét a jövő nemzedékei számára.

Annabelle Canwell, a National Geographic első alelnöke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a National Geographic Channelt aggasztja a klímaváltozásnak a Föld növény- és állatvilágára gyakorolt hatása és fontos felhívni a figyelmet a globális felmelegedésre, hogy megelőzhetővé váljanak a ritka növény- és állatfajok kihalásához vezető visszafordíthatatlan folyamatok. 

Biztosan érdemes lesz bekapcsolni a tévét!

 

Címkék: Galéria
https://atombiztos.blogstar.hu/./pages/atombiztos/contents/blog/55183/pics/lead_800x600.jpg
Galéria
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

ITER - Az emberiség egyik legnagyobb álma

2020.05.25. 13:05
A jövőnk egyik legnagyobb ígéretes lehetősége, hogy a maghasadás helyett az atommagok egyesülésekor felszabaduló hatalmas energiát a mindennapi életünk során is felhasználhassuk. Dél-Franciaországban, …

Vár Kismaros

2018.09.11. 21:55
A fővárostól alig órányira, lenyűgöző környezetben sorakoznak a Dunakanyar bal parti települései. Közülük most kedvcsinálóként látogassunk el Kismarosra.

Az atomkölykök jubileumi ősbemutatóját Szekszárdon tartják  

2018.07.11. 15:25
Tizedik, jubileumi előadásukra már javában készülnek Magyarországon az „atomkölykök”, a Roszatom Nuclear Kids elnevezésű gyermekművészeti projektjének idei …

Novovoronyezsi Atomerőmű 2-es kiépítés második blokk

2018.06.15. 14:30
Néhány nappal ezelőtt megkezdődött az üzemanyag-szimulátorok berakása a Novovoronyezsi Atomerőmű 2-es kiépítés második blokkjában.

Úszó atomerőmű a jövő biztosításáért

2018.06.15. 14:25
Az egyedülálló technológia képes arra, hogy távoli vidékek energiaellátása biztosítható legyen a klímavédelmi céloknak is megfelelve.

Fókuszban a 3+ generációs orosz atomerőmű biztonságvédelmi rendszerei

2018.06.05. 10:45
Ma már minden felelősen gondolkozó ember számára teljesen egyértelmű, hogy a klímavédelmi, ellátásbiztonsági és versenyképességi célok elérése …

Kurszk képekben - Az új típusú nyomottvizes atomerőmű építésének 1. fázisa

2018.05.04. 11:15
A reaktorépület alaplemezébe több mint 16 000 köbméter speciális betonkeveréket építenek be. A munkát folyamatos ciklusban végzik a …

Hogyan készül a világ legkorszerűbb atomerőművi blokkjának lelke?

2018.03.13. 20:00
Egy mérnöki remekmű születésének folyamata.

A világ legkorszerűbb atomerőművi blokkjának pillanatai

2018.03.09. 20:10
Egy exkluzív videó, amely a világ első, 3+ generációs blokkjának felejthetetlen pillanatait mutatja be.

Építse meg saját atomerőművét!

2018.03.06. 18:50
A napokban már ajánlottam egy játékot, most egy olyan lehetőséget mutatok, amivel egyszerre lehetünk közgazdászok, menedzserek és építők.

Ezeket a cikkeket olvastad már?