hirdetés

A 3+ generációs atomreaktorok biztonságvédelmi rendszerei

Ma már minden felelősen gondolkozó ember számára teljesen egyértelmű, hogy a klímavédelmi, ellátásbiztonsági és versenyképességi célok elérése érdekében az atomenergiára és a megújuló energiaforrásokra egyaránt szükség van.

Ugyanakkor az atomenergetikában elsősorban a minél nagyobb társadalmi elfogadottság, valamint a biztonság maximalizálása érdekében folyamatosan fejlesztik a technológiát. Ebben az iparágban ugyanis a nukleáris biztonság a legfontosabb tényező.

 

Ma már nemcsak a különböző emberi életkorokat tekintve beszélünk generációkról, hanem a reaktorok esetében is. Az orosz tervezésű atomreaktorok szempontjából pedig már evolúcióról van szó, ugyanis mindegyik típus korszerűbb az előzőnél, mert készítői felhasználták az elődtípusok fejlesztése során és a biztonság terén megszerzett tudást, illetve tapasztalatot.

A legkorszerűbb, 3+ generációs reaktorok esetében a biztonság új minőségi szintet ért el. Az orosz 3+ generációs VVER típusú atomreaktorok esetében az aktív és passzív biztonságvédelmi rendszerek optimális kombinációja szavatolja a típus biztonságát. A fenti videó ezeket a biztonságvédelmi rendszereket és ezeknek a rendszereknek a működését mutatja be részletesen.

A világ jelenleg legkorszerűbb első 3+ generációs, VVER-1200 típusú egysége, a Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítés első blokkja, amely már tavaly február óta kereskedelmi üzemben termel.

Hogyan készül a VVER-1200 típusú atomerőművi blokk lelke? A kérdésre ebben a videofilmben kap választ:

 

 

Címkék: Galéria
https://atombiztos.blogstar.hu/./pages/atombiztos/contents/blog/53613/pics/lead_800x600.jpg
Galéria
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Vár Kismaros

2018.09.11. 21:55
A fővárostól alig órányira, lenyűgöző környezetben sorakoznak a Dunakanyar bal parti települései. Közülük most kedvcsinálóként látogassunk el Kismarosra.

Az atomkölykök jubileumi ősbemutatóját Szekszárdon tartják  

2018.07.11. 15:25
Tizedik, jubileumi előadásukra már javában készülnek Magyarországon az „atomkölykök”, a Roszatom Nuclear Kids elnevezésű gyermekművészeti projektjének idei …

A klímaváltozás sok állatfaj végleges eltűnésével fenyeget

2018.07.06. 04:50
Idén áprilisban harangozták be a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern és a National Geographic együttműködésében induló új dokumentumfilm-sorozatot a Wild …

Novovoronyezsi Atomerőmű 2-es kiépítés második blokk

2018.06.15. 14:30
Néhány nappal ezelőtt megkezdődött az üzemanyag-szimulátorok berakása a Novovoronyezsi Atomerőmű 2-es kiépítés második blokkjában.

Úszó atomerőmű a jövő biztosításáért

2018.06.15. 14:25
Az egyedülálló technológia képes arra, hogy távoli vidékek energiaellátása biztosítható legyen a klímavédelmi céloknak is megfelelve.

Kurszk képekben - Az új típusú nyomottvizes atomerőmű építésének 1. fázisa

2018.05.04. 11:15
A reaktorépület alaplemezébe több mint 16 000 köbméter speciális betonkeveréket építenek be. A munkát folyamatos ciklusban végzik a …

A világ legkorszerűbb atomerőművi blokkjának pillanatai

2018.03.09. 20:10
Egy exkluzív videó, amely a világ első, 3+ generációs blokkjának felejthetetlen pillanatait mutatja be.

Építse meg saját atomerőművét!

2018.03.06. 18:50
A napokban már ajánlottam egy játékot, most egy olyan lehetőséget mutatok, amivel egyszerre lehetünk közgazdászok, menedzserek és építők.

Épített már atomerőművet?

2018.03.04. 18:30
Még nem? Akkor itt a remek alkalom, hogy megtegye.

Hazánk energiaszíve

2018.03.01. 17:40
Hogyan működik Magyarország energiaszíve? Egy rövid videóval láthatóvá válnak az információk.

Ezeket a cikkeket olvastad már?