Fókuszban a globális felmelegedés elleni küzdelem

Wild Edens (Édenek a vadonban) címmel új tévésorozatot indított útjára a National Geographic és a Roszatom a globális felmelegedés elleni küzdelem jegyében.

2018. április 17-én a Roszatom és a National Geographic Madridban, a Neptun Palotában jelentette be, hogy Wild Edens címmel új dokumentumfilm-sorozatot indít el, amely bemutatja a világ leglátványosabb, érintetlen helyszíneit és lakóit – a klímaváltozás miatt veszélyben lévő állat- és növényfajokat.

A Wild Edens olyan egyedi projekt, amely a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern – a világ vezető vállalata a biztonságos és tiszta energiatermelésben – kezdeményezésére jött létre, középpontjában a klímaváltozás és annak a globális ökoszisztémára gyakorolt negatív hatása áll.

A sorozat a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern és a világ vezető természetfilm csatornája, a National Geographic együttműködésében valósul meg. A Wild Edens egyedülálló projekt, amelyet a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern, a világ vezető gyártója a tiszta és biztonságos energia tekintetében, kezdeményezett, és amelynek középpontjában az éghajlatváltozás és annak a globális ökoszisztémát fenyegető hatása áll.

Az Édenek a vadonban a globális felmelegedés által veszélyeztetett, egyedülálló ökoszisztémákat mutatja be, amelyek eltűnhetnek, ha a világ nem áll át a szén-dioxid-kibocsátástól mentes energiaforrások használatára. A klímaváltozás egész sor faj végleges eltűnésével fenyeget.

Az Édenek a vadonban első része Oroszország egyedülálló élővilággal rendelkező területeire kalauzolja el a nézőt. A forgatócsoport a világ távoli, eldugott szegleteiben, többek között az Altaj-hegységben, Kamcsatkán és az Északi-sarkkörön túli területeken járt. Az első rész premierje idén nyáron lesz a National Geographic csatornán. A világpremier előtti vetítést a jubileumi, X. Atomexpo nemzetközi fórumon tartják, amelyet május 14. és 16. között rendeznek meg az oroszországi Szocsiban. Ezt követően sugározza majd a National Geographic csatorna.

Az új televíziós sorozat madridi bemutatóján részt vettek a Roszatom vezetői, valamint a National Geographic csatorna vezető képviselői és a forgatócsoport tagjai is.

A hivatalos bemutatón Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első helyettese arról beszélt, hogy az atomenergia a szén-dioxid-kibocsátástól mentes, környezetkímélő energiarendszer alapját képezi.

„Az egyedülálló természeti jelenségeken és a természet tiszta szépségén fellelkesülve a Roszatom, amely a világon a legtöbb atomerőművet építi, felelősséget vállal az emberiség előtt álló globális kihívások megoldásáért. Szeretnénk megőrizni Földünk megismételhetetlen szépségét a jövő nemzedékek számára” –hangsúlyozta Kirill Komarov.

Annabelle Canwell, a National Geographic első alelnöke üdvözlőbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy

„A National Geographic Channelt aggasztja a klímaváltozásnak a Föld növény- és állatvilágára gyakorolt hatása. Mindannyian tanúi voltunk annak, amikor 2018 márciusában elpusztult Kenyában a világ utolsó északi fehér orrszarvúja. Világos számunkra, hogy a klímaváltozás kiváltója a szén-dioxid-kibocsátás. A Roszatommal együttműködésben célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a globális felmelegedésre, hogy megelőzhetővé váljanak a ritka növény- és állatfajok kihalásához vezető visszafordíthatatlan folyamatok.” 

A bemutató résztvevői megtekinthették az Édenek a vadonban sorozat forgatási helyszínein készült ritka felvételeket és a dokumentumfilm-sorozat első darabját.Az Édenek a vadonban sorozat

A Roszatom állami atomenergetikai konszern kezdeményezésére létrejött projekt a National Geographic részvételével dokumentumfilm-sorozatot forgat és mutat be a távoli és védett természeti búvóhelyekről, ahol az ökoszisztéma különösen érzékeny a klímaváltozás hatásaira. A projekt fő célja, hogy felhívja a világ közvéleményének figyelmét a klímaváltozás problémájára és arra, hogy globális szinten szükséges az átállás a tiszta, szén-dioxid-kibocsátástól mentes energiatermelésre. A projekt eredményeképpen a National Geographic egyedülálló dokumentumfilmeket forgat és mutat be a még érintetlen területekről, ahol a növény- és állatvilág a kihalás szélén áll a klímaváltozás miatt. A forgatási helyszíneket úgy választották ki, hogy a rendkívüli természeti szépségek mellett láthatóvá váljon, mekkora veszélyt jelent a klímaváltozás az egyedülálló élőhelyekre, az erdők, mezők és vizek ritka lakóira. Az első film Oroszország egyedülállóan szép, a klímaváltozás által fenyegetett élőhelyeit mutatja be. A dokumentumfilm-sorozatot az Off the Fence, független produkciós társaság készítette. Vezető producerek Ellen Windemouth és Allison Bean, rendező és producer: Andrew Zikking.National Geographic Partners LLC (NGP)

A National Geographic Partners LLC (NGP) a National Geographic és a 21 Century Fox közös vállalkozása, amely elkötelezett aziránt, hogy magas színvonalú tudományt, kalandot és felfedezést nyújtson a világnak páratlan portfólióján és médiaeszközein keresztül. Az NGP egyesíti a National Geographic televíziós csatornákat (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) a National Geographic média- és fogyasztóközpontú eszközöket, beleértve a National Geographic magazinokat, a National Geographic stúdiókat, a vonatkozó digitális és közösségi média platformokat, a könyveket, a térképeket, a gyermekmédiát, és az olyan melléktevékenységeket mint az utazásszervezés és e-kereskedelem. Megérteni és kiszélesíteni a világról való tudást – már 128 éve ez a National Geographic célja. A világ 172 országában van jelen és 43 nyelven sugároz műsort. Adása globálisan 730 millió otthonba jut el, a műsorok nagyrészt dokumentumfilmekből és természetfilmekből állnak. Az NGP bevételének 27 százalékát a nonprofit Nemzeti Geográfiai Társaságnak adja a tudomány, a kutatás és az oktatás területén végzett munka finanszírozására. Az NGP-ről a natgeotv.com vagy a nationalgeographic.com weboldalon, illetve a Facebook, Twitter, Instagram, Google+, YouTube, LinkedIn és Pinterest közösségi média oldalakon található bővebb információ.A Roszatom

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern a biztonságos és tiszta energiatermelés terén a világ vezető nagyvállalata, amely tevékenysége során a társadalmi felelősségvállalástól indíttatva hangsúlyt fektet a természeti erőforrások megőrzésére. A Roszatomhoz 350 termelővállalat és tudományos kutatóintézet tartozik. A vállalat 70 éves tapasztalat birtokában komplex ajánlattal rendelkezik az atomenergetika terén, beleértve atomerőművek külföldi építését is. Nagy figyelmet fordít termékei minőségének javítására, az innovatív technológiák alkalmazására és a környezettudatos működésre. A Roszatom éves bevételeinek 4,5 százalékát fordítja alkalmazott tudományos kutatási projektekre. A világon 120 kutatóreaktor létesítése során alkalmaztak eddig orosz technológiát.

Forrás: rosatom.hu

Címkék: Atomkörkép
https://atombiztos.blogstar.hu/./pages/atombiztos/contents/blog/51417/pics/lead_800x600.jpg
Atomkörkép
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Süli János megkapta a bizottsági zöld lámpákat

2018.05.16. 14:40
2018. május 15-én Süli Jánost, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterjelöltet két bizottság is …

Látványosan beindulhat a paksi bővítés

2018.05.15. 22:50
A most Szocsiban zajló Atomexpo 2018 nemzetközi konferencián és kiállításon is nagy az érdeklődés Paks II. beruházása iránt.

Európának a károsanyag-kibocsátás csökkentését kell támogatni

2018.05.11. 17:30
A francia elnök nemrég arról nyilatkozott az Európai Parlamentben, hogy Európának meg kell őriznie szuverenitását az energetikai és az éghajlatváltozással …

Új tanulmány a nagyszabású finn atomprojekt pozitív hatásairól

2018.05.10. 15:55
A Hanhikivi-1 atomerőművi projekt számtalan módon befolyásolja majd szűkebb környezete, az Oulu régió életét és a majdani atomerőmű működése kihatással van …

Kurszkban új típusú nyomott vizes atomerőmű épül

2018.05.04. 10:55
2018. április 29-én az első adag beton alaplemezbe történő öntésével megkezdődött a nyugat-oroszországi Kurszki Atomerőmű II. kiépítés első blokkjának építése.

Emberi szervezetben lebomló csontimplantátumok

2018.04.30. 06:30
A Kurcsatov Intézet nano-bioanyagok és -szerkezetek részlege biológiailag lebomló (az emberi szervezeten belül felszívódó) csontimplantátumokat és orvosi csonthelyreállító termékeket dolgoztak ki.

A világon egyedülálló úszó atomerőművi blokk indult útnak

2018.04.28. 11:55
Az Akagyemik Lomonoszovot először Murmanszkba, az orosz atomflotta kikötőjébe vontatják, ahol ünnepélyesen fogadják a jövő hónapban. A reaktorokba 2018 őszén helyezik …

Újfajta üzemanyag a Busheri Atomerőműnek

2018.04.28. 09:55
A szerződés alapján az orosz fél az eddig szállított UTVS típusú üzemanyagkazetták helyett TVS-2M kazettákat fog szállítani a VVER-1000 típusú reaktorral üzemelő iráni atomerőmű számára.

Villamos energia emberi vérből?

2018.04.27. 06:25
A Kurcsatov Intézet biotechnológiai és a bioenergetikai részlegének szakemberei felismerték, hogy miként nyerhetnek elektromos áramot glükózból, amelyet a vér és egyéb testnedvek tartalmaznak.

Jövőteremtők – A Kurcsatov Intézet atomenergetikai vívmányai

2018.04.26. 10:15
A Kurcsatov Intézetben az 1950-es években kezdődtek meg a békés célú atom- és a termonukleáris energiával kapcsolatos kutatások és fejlesztések. Mik is történtek …

Ezeket a cikkeket olvastad már?