Fókuszban a globális felmelegedés elleni küzdelem

Wild Edens (Édenek a vadonban) címmel új tévésorozatot indított útjára a National Geographic és a Roszatom a globális felmelegedés elleni küzdelem jegyében.

2018. április 17-én a Roszatom és a National Geographic Madridban, a Neptun Palotában jelentette be, hogy Wild Edens címmel új dokumentumfilm-sorozatot indít el, amely bemutatja a világ leglátványosabb, érintetlen helyszíneit és lakóit – a klímaváltozás miatt veszélyben lévő állat- és növényfajokat.

A Wild Edens olyan egyedi projekt, amely a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern – a világ vezető vállalata a biztonságos és tiszta energiatermelésben – kezdeményezésére jött létre, középpontjában a klímaváltozás és annak a globális ökoszisztémára gyakorolt negatív hatása áll.

A sorozat a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern és a világ vezető természetfilm csatornája, a National Geographic együttműködésében valósul meg. A Wild Edens egyedülálló projekt, amelyet a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern, a világ vezető gyártója a tiszta és biztonságos energia tekintetében, kezdeményezett, és amelynek középpontjában az éghajlatváltozás és annak a globális ökoszisztémát fenyegető hatása áll.

Az Édenek a vadonban a globális felmelegedés által veszélyeztetett, egyedülálló ökoszisztémákat mutatja be, amelyek eltűnhetnek, ha a világ nem áll át a szén-dioxid-kibocsátástól mentes energiaforrások használatára. A klímaváltozás egész sor faj végleges eltűnésével fenyeget.

Az Édenek a vadonban első része Oroszország egyedülálló élővilággal rendelkező területeire kalauzolja el a nézőt. A forgatócsoport a világ távoli, eldugott szegleteiben, többek között az Altaj-hegységben, Kamcsatkán és az Északi-sarkkörön túli területeken járt. Az első rész premierje idén nyáron lesz a National Geographic csatornán. A világpremier előtti vetítést a jubileumi, X. Atomexpo nemzetközi fórumon tartják, amelyet május 14. és 16. között rendeznek meg az oroszországi Szocsiban. Ezt követően sugározza majd a National Geographic csatorna.

Az új televíziós sorozat madridi bemutatóján részt vettek a Roszatom vezetői, valamint a National Geographic csatorna vezető képviselői és a forgatócsoport tagjai is.

A hivatalos bemutatón Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első helyettese arról beszélt, hogy az atomenergia a szén-dioxid-kibocsátástól mentes, környezetkímélő energiarendszer alapját képezi.

„Az egyedülálló természeti jelenségeken és a természet tiszta szépségén fellelkesülve a Roszatom, amely a világon a legtöbb atomerőművet építi, felelősséget vállal az emberiség előtt álló globális kihívások megoldásáért. Szeretnénk megőrizni Földünk megismételhetetlen szépségét a jövő nemzedékek számára” –hangsúlyozta Kirill Komarov.

Annabelle Canwell, a National Geographic első alelnöke üdvözlőbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy

„A National Geographic Channelt aggasztja a klímaváltozásnak a Föld növény- és állatvilágára gyakorolt hatása. Mindannyian tanúi voltunk annak, amikor 2018 márciusában elpusztult Kenyában a világ utolsó északi fehér orrszarvúja. Világos számunkra, hogy a klímaváltozás kiváltója a szén-dioxid-kibocsátás. A Roszatommal együttműködésben célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a globális felmelegedésre, hogy megelőzhetővé váljanak a ritka növény- és állatfajok kihalásához vezető visszafordíthatatlan folyamatok.” 

A bemutató résztvevői megtekinthették az Édenek a vadonban sorozat forgatási helyszínein készült ritka felvételeket és a dokumentumfilm-sorozat első darabját.Az Édenek a vadonban sorozat

A Roszatom állami atomenergetikai konszern kezdeményezésére létrejött projekt a National Geographic részvételével dokumentumfilm-sorozatot forgat és mutat be a távoli és védett természeti búvóhelyekről, ahol az ökoszisztéma különösen érzékeny a klímaváltozás hatásaira. A projekt fő célja, hogy felhívja a világ közvéleményének figyelmét a klímaváltozás problémájára és arra, hogy globális szinten szükséges az átállás a tiszta, szén-dioxid-kibocsátástól mentes energiatermelésre. A projekt eredményeképpen a National Geographic egyedülálló dokumentumfilmeket forgat és mutat be a még érintetlen területekről, ahol a növény- és állatvilág a kihalás szélén áll a klímaváltozás miatt. A forgatási helyszíneket úgy választották ki, hogy a rendkívüli természeti szépségek mellett láthatóvá váljon, mekkora veszélyt jelent a klímaváltozás az egyedülálló élőhelyekre, az erdők, mezők és vizek ritka lakóira. Az első film Oroszország egyedülállóan szép, a klímaváltozás által fenyegetett élőhelyeit mutatja be. A dokumentumfilm-sorozatot az Off the Fence, független produkciós társaság készítette. Vezető producerek Ellen Windemouth és Allison Bean, rendező és producer: Andrew Zikking.National Geographic Partners LLC (NGP)

A National Geographic Partners LLC (NGP) a National Geographic és a 21 Century Fox közös vállalkozása, amely elkötelezett aziránt, hogy magas színvonalú tudományt, kalandot és felfedezést nyújtson a világnak páratlan portfólióján és médiaeszközein keresztül. Az NGP egyesíti a National Geographic televíziós csatornákat (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) a National Geographic média- és fogyasztóközpontú eszközöket, beleértve a National Geographic magazinokat, a National Geographic stúdiókat, a vonatkozó digitális és közösségi média platformokat, a könyveket, a térképeket, a gyermekmédiát, és az olyan melléktevékenységeket mint az utazásszervezés és e-kereskedelem. Megérteni és kiszélesíteni a világról való tudást – már 128 éve ez a National Geographic célja. A világ 172 országában van jelen és 43 nyelven sugároz műsort. Adása globálisan 730 millió otthonba jut el, a műsorok nagyrészt dokumentumfilmekből és természetfilmekből állnak. Az NGP bevételének 27 százalékát a nonprofit Nemzeti Geográfiai Társaságnak adja a tudomány, a kutatás és az oktatás területén végzett munka finanszírozására. Az NGP-ről a natgeotv.com vagy a nationalgeographic.com weboldalon, illetve a Facebook, Twitter, Instagram, Google+, YouTube, LinkedIn és Pinterest közösségi média oldalakon található bővebb információ.A Roszatom

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern a biztonságos és tiszta energiatermelés terén a világ vezető nagyvállalata, amely tevékenysége során a társadalmi felelősségvállalástól indíttatva hangsúlyt fektet a természeti erőforrások megőrzésére. A Roszatomhoz 350 termelővállalat és tudományos kutatóintézet tartozik. A vállalat 70 éves tapasztalat birtokában komplex ajánlattal rendelkezik az atomenergetika terén, beleértve atomerőművek külföldi építését is. Nagy figyelmet fordít termékei minőségének javítására, az innovatív technológiák alkalmazására és a környezettudatos működésre. A Roszatom éves bevételeinek 4,5 százalékát fordítja alkalmazott tudományos kutatási projektekre. A világon 120 kutatóreaktor létesítése során alkalmaztak eddig orosz technológiát.

Forrás: rosatom.hu

Címkék: Atomkörkép
https://atombiztos.blogstar.hu/./pages/atombiztos/contents/blog/51417/pics/lead_800x600.jpg
Atomkörkép
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Az ellenzék az ország érdekeivel is hadilábon áll

2020.01.23. 22:50
Ma már nemzetközileg elfogadott tény, hogy a klímaváltozás az ember és a környezet jövőjére is súlyos fenyegetést jelent, ezért e probléma megoldásában alapvetően fontos szerepet …

Az úszó atomerőmű megtermelte az első tízmillió kilowattórát

2020.01.23. 22:10
A világ első úszó atomerőműve betáplálta az első tízmillió kWh villamos energiát a csukcsföldi villamosenergia-hálózatba.

A Tianvani Atomerőmű az orosz és a kínai atomipari szakemberek professzionalizmusának bizonyítéka

2020.01.20. 16:45
A Tianvani Atomerőmű Oroszország és Kína legnagyobb közös atomenergetikai projektje. Az erőműben …

Elfogadta a nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát a kormány

2020.01.15. 18:00
Egy villamosenergia-fogyasztónak éjjel-nappal, télen-nyáron szüksége van villamos energiára.

Rekordot döntött az oroszországi atomerőművek villamosenergia-termelése

2020.01.10. 16:40
Az orosz atomerőművek – a Roszatom állami konszern villamos energetikai divíziójához tartozó Roszenergoatom konszern leányvállalatai – újabb …

Megkezdte a villamosenergia-termelést a világ első úszó atomerőműve

2019.12.19. 16:05
2019. december 19-én, helyi idő szerint 11:00 órakor az oroszországi Pevek városában a világ első úszó atomerőműve csatlakozott a …

Nem hallják az új idők szavát az atomellenes zöldek

2019.12.16. 16:05
Az Európai Unió tagállamainak vezetői konszenzusra jutottak abban, hogy 2050-re el kell érni a klímasemlegességet és ehhez, valamint a fosszilis részarány radikális csökkentésének …

Újabb történelmi rendszerterhelési csúcs született

2019.12.05. 12:00
Idén még csak néhány nappal ezelőtt esett le az első hó és érkezett meg a hideg, de máris megdőlt az eddigi, 2019. január 23-án, a déli órákban mért 6926 MW-os (15 perces) abszolút …

A Roszatom a logisztikában is előrelép

2019.12.04. 09:25
A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern kisebbségi részesedést szerzett a Delo logisztikai vállalatcsoportban (az egyik legnagyobb orosz logisztikai vállalatcsoport).

A bolygó jövője a tét

2019.12.03. 22:10
Európában a közvéleményt mind jobban aggasztja az éghajlatváltozás, ami kézzelfogható közelségbe került az egyre szélsőségesebb időjárási jelenségek sokasodásával. Ami néhány évtizede még anomáliának számított, ma már a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?